Noordwijk – B & W van Noordwijk hebben woensdag de gemeenteraad geïnformeerd over een bijzondere actie: het Voorkeursrecht Gemeente is op TuineXtra gevestigd. Dit houdt in dat bij verkoop het tuincentrum aan de Van Berckelweg eerst aan de gemeente moet worden aangeboden. Als die afziet van koop dan komen andere geïnteresseerden pas in beeld. Het tuincentrum ging onlangs failliet.

Het voorkeursrecht geldt voor een periode van drie maanden. De gemeenteraad beslist of dit wordt verlengd met 3 jaar. Als toelichting geven B & W: “De gemeente wil kunnen sturen op een gewenste ontwikkeling. Een voorbeeld daarvan is de behoefte aan parkeerruimte en een opstapplek voor de Beach Shuttle. Dat is de zomerbus die het aanvullend vervoer naar strand en zee verzorgt en daarmee de parkeerdruk in de zomermaanden verlaagt.” Het parkeerterrein aan de Gooweg dat nu voor de bus gebruikt wordt, hoort bij het Zilveren Kruis gebouw. Achmea wil die plek gaan ontwikkelen.

Ook wijzen B & W op de mogelijkheden van energie. Vlakbij het tuincentrum ligt een locatie waar mogelijk aardwarmte opgewekt kan worden. B & W melden aan de raad dat de eigenaar op de hoogte is gesteld en dat de verantwoordelijk wethouder binnenkort het gesprek aangaat.

19 REACTIES

  1. Gratis parkeren en wij maar betalen of betalen daar de horeca en die strand tenten mee het moet niet gekker worden . Ga eerst maar eens huizen bouwen die betaalbaar zijn inplaats je eigen druk maken over de strand bezoekers . En is dat eigenlijk geen bollen grond waar jullie zo gek op zijn . Want ja als je Noorwijk binnen komt moet je toch bloemen zien zal die Stol hier ook tegen protesteren dus niet want het is niet in zijn achter tuin .Laten ze daar een supermarkt bouwen in plaats midden in een dorp kunnen ze daar weer appartementen bouwen voor ouderen twee vliegen in een klap .Of zijn de bewoners van Noordwijk tebijdhand .

  2. Die aard warmte kan je wel vergeten want als je die kraan open draait komt er gas uit daar kan je heel Noordwijk mee verwarmen maar ja je moet toch wat zeggen als ambtenaar.

  3. Achter tuin extra zou een weg komen om de leidsevaartweg om te leggen zodat er daar een veilige oversteek zou komen . Dus ik vind het een goede move als de gemeente idd dat tuincentrum aankoopt . Plus idd ruimte voor de beach shuttle is dus idd 2 vliegen in 1 klap !! Ik zeg DOEN !!

  4. Laten ze daar de arbeidsmigranten en het MOETEN plaatsen van asielzoekers daar vestigen en wanneer het kan daar woningen bouwen !!!

  5. Aankopen en dan weer 30 jaar braak laten liggen ja voor auto’s dat mag alles kosten .En de Noordwijker maar betalen maak er volkstuintjes van net als bij de Rijn in Rijnsburg nee dat is zeker te gewoon .En de ambtenaren kunnen hun auto gratis kwijt bij dat gemeentehuis ze halen gewoon de stoep weg .

  6. Voor 8.000 auto’s per jaar op drukke stranddagen en de rest van het jaar leeg laten staan….?
    Onder het Wandveld 1 of 2 verdiepingen parkeergarage en op het ‘maaiveld niveau’ woningen sociale huur of duur. (lijkt het beste en meest lucratieve op die plek)
    Dan heb je de helft van de investering in de garage terugverdiend nog voordat ie open gaat. De rest komt dan uit de exploitatie van de garage door de jaren heen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in