Noordwijk – De concept-begroting 2024-2027 van de Omgevingsdienst West Holland (ODWH) is dinsdag goedgekeurd. De omgevingsdienst verstrekt en handhaaft onder andere bouwvergunningen (omgevingsvergunningen) en milieuvergunningen. De gemeente vindt wel dat ODWH onvoldoende vooruit denkt over de gevolgen van de invoering Omgevingswet (1 januari 2024) en de Wet kwaliteitsborging bouw. Die gaan veel meer extra uren en dus geld vergen, voorspelt Noordwijk. 

De gesprekken over het mogelijk terugplaatsen van de bouwtaken naar de gemeente lopen nog. Het ontlokte de PvdA de vraag of dit nog steeds een goed idee is vanwege het gebrek aan deskundige ambtenaren bij de gemeente en de krappe arbeidsmarkt. Wethouder Alkemade is niet somber en denkt dat als het nodig is dat Noordwijk medewerkers van ODWH kan overnemen.

2 REACTIES

  1. Destijds (ca. 10 jaar geleden) besloot “Gemeente NOORDWIJK” tegen beter weten in, dat de plaatselijk bekende ambtenaren van “Bouwen en Wonen” zonder enkel probleem (wel tegen hun zin) konden worden overgeplaatst naar ODWH Leiden.
    Zover ik weet zijn nog 2 van de 3 overgeplaatste ambtenaren aan het werk in Leiden. Zij hebben Noordwijk verlaten met zo’n 30/15-jarige ervaring van de plaatselijke situatie.
    Willen zij teruggeplaatst worden, dan heeft Noordwijk weer redelijk veel (historische) kennis in huis.

    • Inmiddels is daar nog maar 1 van de 3…..De gemeente heeft echt geen idee waar ze aan begint. En dan heb ik het nog niet eens over het opzetten van benodigde zaaksystemen, migreren van digitale dossiers en archieven. Inrichten processen, inbedden in gemeentelijke organisatie. Kan allemaal, maar kost héél veel tijd en geld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in