Het initiatief werd in 2021 aangeboden aan de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom.

Teylingen – B & W van Teylingen hebben schriftelijke vragen beantwoord van Sandra Groenendal (PvdA Teylingen) over de voortgang van het burgerinitiatief “HLT naar minder CO2.” Het burgerinitiatief heeft in november 2021 een positief besluit gekregen om de gemeente te certificeren voor de landelijk erkende CO2-prestatieladder. Het college informeert de raad over de voortgang van het groene initiatief en beantwoordt daarbij de schriftelijke vragen van de fractie.

Op de vraag van Groenendal of het de gemeente lukt om in 2030 CO2-neutraal te zijn, antwoordt het college optimistisch. De gemeentelijke organisatie zal naar verwachting CO2-neutraal kunnen zijn, of zelfs CO2-positief. Dat betekent niet dat de gemeente geen CO2 meer zal uitstoten, maar wel meer CO2-uitstoot voorkomen wordt dan de gemeentelijke organisatie zelf veroorzaakt.

Het college laat weten dat het begonnen is met voorbereidende onderzoeken om te peilen welke acties ondernomen moeten worden voor een certificering op de CO2-prestatieladder. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door De Duurzame Adviseurs, een groen consultantbureau. Het voornemen van het college is om direct na de zomer met een raadsvoorstel te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in