Cohousing, afbeelding gemeente Teylingen

Teylingen – Vanwege het woningtekort in Nederland doet de gemeente Teylingen onderzoek naar nieuwe woonvormen, zoals cohousing. Bij cohousing wordt samengewoond met huisgenoten. Faciliteiten als een tuin, keuken en woonkamer worden gedeeld; alle bewoners hebben een eigen slaapkamer met eventueel een eigen badkamer.  

Het voordeel van cohousing is dat mensen compact kunnen wonen, met gebruik van  faciliteiten als een gezamenlijke kantoorruimte, een logeerkamer of een ontspanningsruimte. Spullen als een grasmaaier of barbecue kunnen desgewenst worden gedeeld. Cohousing is daardoor duurzamer en goedkoper.  

Teylingers wordt gevraagd een  vragenlijst over cohousing in te vullen. Meedenken? Klik hier voor aanmelding voor de meedenkgroep over cohousing. 

2 REACTIES

  1. Cohousing zo zou het het ook kunnen noemen als je kinderen tegen de 30 zijn en ze nog steeds noodgedwongen bij hun ouders wonen zonder uitzicht op eigen woonruimte.

  2. Puur theoretisch leuk bedacht, maar mensen zijn verschillend. Kijk hoe de studentenwoningen er meestal uitzien, wat hetzelfde principe is. Bijvoorbeeld: de een is heel netjes, en de ander niet. Dus of, de gene die het netjes wil houden doet al het werk, of het wordt een teringbende. Of denk aan de vaste lasten. Je wilt besparen op gas, licht of water, maar je medebewoners zetten de kachel hoog, staan urenlang onder de douche en laten overal het licht branden.
    En zoals C.v.d.Niet schrijft is het volwassen “kind” dat thuis woont ook cohousing. De reden dat iemand op zichzelf wil wonen is voornamelijk privacy. Geen bemoeienis meer van je ouders.
    Bij cohousing heb je nog steeds geen privacy, en de bemoeienis van medebewoners ipv je ouders. Je weet wat je aan je ouders hebt, maar je weet niet wat je aan je medebewoners hebt.
    Oftewel, dit is totaal geen oplossing. De meeste zullen blijer zijn met een kleiner appartement, waar alles van jou is, en je ook echt privacy hebt, en je eigen beslissingen kunt maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in