Foto: PB.

Teylingen – De gemeente Teylingen gaat twee nieuwe verordeningen vaststellen over de opslag van hemel- en grondwater. Dat maakte het college van B&W vrijdag bekend via een raadsmemo. Verordeningen bestaan uit allerlei regels. Op deze manier heeft de gemeente naar eigen zeggen een nieuwe manier om de zaken rondom hemel- en grondwater beter te regelen. Hemelwater is water dat uit de hemel valt, zoals regen, sneeuw, hagel en dauw.

Er worden er twee verordeningen vastgesteld: de Aansluitverordening Stedelijk Afvalwater, die regels bevat over de aansluitingen van huishoudens op de riolering, en de Verordening Stedelijk Afvalwater, die regels bevat over de opvang van grond- en hemelwater.

Met de Aansluitverordening wordt bepaald wanneer een nieuw huis wel of niet kan worden aangesloten op het riool. Met de Verordening Stedelijk Afvalwater kan de gemeente regels bepalen rondom de opvang van regenwater. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de hoeveelheid water die mag worden opgevangen in een regenton.

De gemeente geeft aan dat de Verordening Stedelijk Afvalwater vooralsnog alleen zal worden gebruikt voor nieuwbouwwoningen: in de toekomst kunnen nieuwe huiseigenaren verplicht worden om hemelwater zelf op te vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in