Piet van den Vooren krijgt Zilveren Barensteel van burgemeester Carla Breuer.

Warmond – Piet van der Vooren heeft vrijdag een Zilveren Barensteel uitgereikt gekregen door burgemeester Carla Breuer. Hij krijgt de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de lokale journalistiek.

Na eerst voor magazines te hebben geschreven, kwam Van der Vooren via een opleiding in aanraking met het lokale bestuur. Eerst volgde hij de politiek in Warmond en na de fusie het bestuur van de gemeente Teylingen. Hij werkte voor meerdere huis-aan-huis bladen als redacteur. Toen hij daarmee stopte, zette hij zich tien jaar lang op vrijwillige basis in voor Bo, de omroep van de Bollenstreek.

Vooral het politieke reilen en zeilen had altijd de belangstelling van Piet van der Vooren. Hij was een trouw volger van raads- en commissievergaderingen. Dat deed hij maar liefst 40 jaar. Daarnaast heeft Van der Vooren zich als vrijwilliger ingezet in diverse besturen op het gebied van media en politiek.

Als motivatie meldt de gemeente Teylingen dat ze graag haar waardering wil laten blijken aan personen zoals de heer Van der Vooren, die karaktervol en voorbeeldig hun werk hebben gedaan en waarvan de uitstraling verder reikt dan de organisaties waarvoor zij zich hebben ingezet. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving, aldus de gemeente Teylingen.

Hieronder het radio-interview:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in