Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen roept het gemeentebestuur op de toekomstige bewoners van het appartementencomplex Lilium in Voorhout te gaan helpen bij het vinden van een andere woonruimte. Daarover is donderdagavond in de gemeenteraad in meerderheid een motie aangenomen.

De gedupeerden kunnen al zo’n negen maanden hun sociale huurwoning in het nieuwbouwappartement niet in door waterlekkage. De bouwer weet het probleem ondanks vele onderzoeken en testen maar niet op te lossen.

Recentelijk heeft eigenaar en verhuurder van het gebouw, woonstichting Stek, de toekomstige bewoners laten weten dat de waterproblemen voortduren en dat oplevering onmogelijk blijft.

Een meerderheid van de gemeenteraad vindt nu dat de gedupeerden, die al bijna een jaar in onzekerheid leven, recht hebben op hulp van het gemeentebestuur.

De raad wil daarom dat de gemeente woningstichting Stek aanzet tot het vinden van passende alternatieve woonruimte voor de betrokkenen en waar nodig een voorrangsregeling toe te passen.

1 REACTIE

  1. Dit lijkt mij hetzelfde appartement ontwerp zoals de 2 jaar oude gebouwen nabij de Amerikalaan in Alphen ad Rijn. Ook deze huizen staan al een jaar opnieuw in de steigers en ze komen er ook niet uit. Wellicht de zelfde ontwerpfout? Laten ze met elkaar optrekken en opgedane kennis delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in