Teylingen – Langparkeerders op station Sassenheim moeten betalen en de OZB belasting moet omhoog. Twee maatregelen die onderdeel uitmaakten van een motie die donderdag tijdens de raadsvergadering werd ingediend door de coalitiepartijen. De raad besprak de kadernota, een voorproef op de begroting later dit jaar.

Wethouder van financiën Marlies Volten gaf trapte de bespreking af door de hoop uit te spreken dat de raad het college van B & W een financieel en beleidsmatig advies zou geven. Zij doelde daarmee vooral op de vraag hoe het begrotingstekort van 700.000 euro in 2024 kan worden opgevangen. De diverse partijen in de raad kregen vervolgens de tijd om niet alleen terug te blikken op het afgelopen jaar maar ook vooruit te kijken richting 2024.

Zo bleek dat bijna alle partijen vinden dat de voorzieningen binnen de gemeente op een uitstekend niveau liggen en dat ze dit ook graag zo willen houden. Waarbij woningbouw ook voor starters en jongeren prioriteit moeten blijven en ook de inwoners met een kleinere portemonnee niet in de kou moeten komen te staan. Om de voorzieningen op peil te houden is er echter niet aan te ontkomen om de lasten voor de inwoners te verzwaren door het verhogen van de OZB belasting. Er moet ook kritisch gekeken worden naar de uitgavenkant bij de vele gemeenschappelijke regelingen en het vinden van bezuinigingen binnen de eigen organisatie van de gemeente Teylingen.

Hiervoor werd de eerder genoemde motie ingediend door de coalitiepartijen VVD, CDA, PvdA/Groen Links en Trilokaal ingediend. Waarbij het college wordt opgeroepen om voor 200.000 besparingen te zoeken binnen de eigen organisatie en ook een matige verhoging van de OZB in te voeren, waarbij de sterkste schouders de zwaardere lasten moeten gaan dragen. Deze motie werd met meerderheid aangenomen met de kanttekening van een aantal oppositiepartijen dat ze het wel jammer vonden dat zij bij het maken van deze motie niet eerder betrokken waren.

13 REACTIES

 1. Als de gemeente nu eens NIET 1 miljoen gaat uitgeven om de zalen in het gemeentehuis te renoveren, kunnen ze dat geld voor andere doelen gebruiken. In plaats van ons leeg te melken!

  • Dat niet alleen. Uitbreiding tennis club, STV. 2 extra banen. Kosten , € 800.000. Een club, waarvan de banen nog niet voor 50% gebruikt worden. Schijnbaar heeft iemand belang bij deze uitbreiding?Laten we al dat geld aan de voedselbank geven.Zeker in deze tijd, waar de inwoners toch al hoge uitgaven hebben. Schaam je gemeente! Stop met deze uitgave . Ik dacht dat de gemeente, er was voor hun inwoners?

 2. Ik denk dat er weinig inwoners van Sassenheim tegen betaald parkeren (bij lang parkeren) bij het station kunnen zijn. Dat had m.i. vanaf de oplevering moeten gebeuren want was volledig te voorzien (bij invoeren van blauwe zone of betaald parkeren verplaatst het probleem zich per definitie naar gebieden aan de buitenrand hiervan – dat is geen hogere wiskunde). Misschien was het ook efficiënter (qua tijd en qua geld) de fietsenstalling ineens te bouwen in plaats van nu voor de zoveelste keer uit te breiden en aan te passen. En die passantenhaven bij het station, wat zou dat project gekost hebben per lig-uur (als iemand daar ooit al eens een boot heeft gezien)…?

  • Om je auto ergens neer te zetten betalen Naast wegenbelasting en accijnzen op benzine.
   Men gaat met de trein, om aan de zogenaamde milieuvriendelijke regels te voldoen.
   Men heeft zijn leven erop aangepast. Kosten- baten
   Wordt men nadien euro’s lichter gemaakt.

   Dit is struktureel misleidend beleid van de overheden.
   Eerst zogenaamde voordelen, nadelen zie OV bus ( extra overstap en reistijd ) wordt niet over gesproken.
   Erna Plukken waar men kan !

   • Het gaat hierbij om lang parkeren. Niet voor dagelijks woon werk verkeer. Mensen die op vakantie gaan die kunnen vanuit huis met het openbaar vervoer naar het station ipv 2 weken een parkeerplaats te bezetten

 3. Mee eens.
  De Gemeente maakt wel eens meer een miskleun, zoals de overbodige aanlegsteigers bij het station, waar niemand gebruik van maakt.

 4. Waarom kan de gemeente, samen met Stek, wel tijdelijke huisvesting regelen in Voorhout maar niet kan zorgen voor betaalbare huisvesting voor ouderen??

 5. Tuurlijk gaan de lasten weer omhoog als de gemeente geld tekort komt zal nooit eens omlaag gaan de burger is weer de Sjaak maar owee als de burger geld tekort komt

 6. Inderdaad wel eens een miskleun?? Hebben jullie toevallig eens een keer door warmond gereden? Hier hebben ze de herenweg en sweilandstraat versmald…oh ja en later weer verbreed( want mem kwam erachter dat het toch te smal is voor bussen, vrachtwagens, ed…) en overigens is het nog steeds te smal! Zogenaamd om de fietsers te beschermen.. nou, die fietsen voor hun eigen veiligheid op de stoep.. Dit is echt een dure grap geweest en denk een van de grootste miskleunen in Warmond van de gemeente teylingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in