Warmond – De gemeenteraad van Teylingen is donderdagavond tijdens de raadsvergadering niet akkoord gegaan met de bouw van GOM-woningen op de plek van een oude bloemenkas aan de Vinkenbaan in Warmond. Het was donderdagavond druk op de publieke tribune. Dit vanwege het voorstel over het wijzigen van het bestemmingsplan Vinkenbaan 2/4 Warmond voor het omzetten van een bedrijfswoning naar burgerwoning en het slopen van kassen. Op de vrijgekomen ruimte zouden drie nieuw te bouwen zogenoemde GOM-woningen moeten komen. Het bleek tijdens de discussie in de raad dat de meningen van voorstanders VVD en Trilokaal en de tegenstanders -de overige partijen- niet waren veranderd ten opzichte van de commissievergadering enkele weken geleden.

Dit betekent concreet dat het raadsvoorstel niet werd aangenomen en in reactie hierop werd er door wethouder Volten gezegd dat zij dit betreurde. Ze zei dat dit waarschijnlijk gaat betekenen dat de indieners via de rechter alsnog hun gelijk gaan halen en krijgen. De bezoekers, die in meerderheid hadden gehoopt dat het plan er wel door zou komen, dropen vervolgens teleurgesteld af.

Hieronder woordvoerder Bart Kuil names de eigenaren, die zijn verbazing en ergernis niet onder stoelen of banken schoof.

4 REACTIES

  1. Nou Bart, begrijp dat je in jouw positie niet objectief bent, maar het plan voldoet op vele punten niet aan de huidige ISG hoor. Het is gewoon terecht afgewezen.

  2. Gemiste kans….! Iedereen is overtuigd dat er gebouwd moet worden in Nederland maar met dit “beleid” gaat het niet goed komen. Er is altijd wel een argument te vinden om goede plannen af te schieten……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in