De plek voor Greenport-woningen aan de Duindamseweg.

Noordwijk – Een meerderheid van de Noordwijkse gemeenteraad wil dat B & W terughoudend is met toestemming voor nieuwe clusterlocaties van Gom-woningen. Clusterlocatie wil zeggen meerdere GOM-woningen bij elkaar. Een GOM-woning is een woning waar een tegenprestatie over afgesproken is om verloren gegane bollengrond te compenseren of waar een vergoeding voor wordt betaald. Uitzondering maakt de gemeenteraad wel als het past binnen de woonvisie.

De PvdA wil samen met de PvdI, GroenLinks, D66 en Puur even geen grote oppervlakten bollengrond meer beschikbaar stellen voor luxe villa’s met grote tuinen. Er zijn namelijk nieuwe beleidsafspraken in de maak, maar nog niet geldend. Met steun van één raadslid van Lijst Salman Noordwijk, NZLokaal en Lijst de Moor werd dinsdag de motie van de indieners aangenomen met 16 stemmen voor en 12 tegen.

4 REACTIES

 1. Daar komen ze nu mee het kalf is al geslacht . Die Salman denkt alleen aan zijn salaris en maar mee lullen . Ik dacht dat die partij voor de Noordwijkers was maar hij heeft ook al grootheidswaanzin . Je verlogend je achter ban . Wat een klucht ba ba . Geld en nog eens geld .

 2. Onder het mom van dit land is te klein om bollen op te planten. Wat een slap verhaal !! Er zijn genoeg kleinere stukken land waar bollen op geteeld worden. Nee dit hele GOM verhaal is een drog reden. Wees eerlijk en zeg waar het op staat. Het is gewoon een verdien model. De streek wordt steeds dichter bebouwd met dit soortpatsers woningen. Alleen nog maar bouwen voor eigen inwoners zoals starters, ouderen. Dan help je de maatschappij pas echt. Prima besluit van deze partijen!! Definitief stoppen is nog veel beter.

 3. Weer gaan er zichtlijnen naar de kloten,
  Nu weer 2,5 hectare 1e klas Bollengrond langs de duindamseweg. En een paardenweitje /moestuin van 300m2 moet bollengrond worden?!
  Waarom zo omgaan met schaarse grond? Wanneer betaalbaar bouwen voor onze jongeren/starters??
  Het wordt er niet gezelliger op met al die schaamteloze patserswoningen die overal tegen procederen, zelfs tegen de dierenhoeve in NWH.en tegen een speelweide in Noordwijk ( bij bollenbad)
  🤮🤮🤮

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in