Gerard Rutgrink ontvangt de Zilveren Barensteel van wethouder Reny Wietsma (foto: Willem Krol).

Voorhout – Vrijwilliger Gerard Rutgrink heeft zaterdag de Zilveren Barensteel in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding van wethouder Reny Wietsma bij de Ruïne van Teylingen.

Het was een mooie plek voor Rutgrink om de onderscheiding te ontvangen. Hij ontving de Zilveren Barensteel vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij onder andere de Ruïne van Teylingen. Rutgrink is al sinds 2004 betrokken bij de ruïne, waar hij onder andere de rondleidingen en het onderhoud verzorgt.

Daarnaast is Rutgrink de organisator van de actie ‘Heel Teylingen blij, 1000 bomen erbij’ en steekt hij ook veel tijd in het verbeteren van Park Rustoff. Daarbovenop is Rutgrink lid van de Rotaryclub Sassenheim, waar hij ook nog een jaar voorzitter is geweest.

Rutgrink richtte ongeveer tien jaar geleden de Stichting Beheer Kasteel Teylingen op, waar hij nog steeds voorzitter van is. Ook is hij al 29 jaar voorzitter van de afdeling Bollenstreek van Groei@Bloei. Als laatste is Rutgrink sinds 2020 vrijwillig chauffeur bij de kringloopwinkel in Voorhout.

Luister hieronder naar het audio-interview met Gerard Rutgrink:

 

Foto: Willem Krol.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in