Foto’s Richard van Egmond

Noordwijk – Na het bedenken, uitwerken en proeven van de ‘Vlamtini’ ligt het broodje nu eindelijk in de kantine van het Northgo College. Leerlingen Artyom, Dane en Beau hebben dit gezonde broodje bedacht. Twee maanden geleden begonnen de leerlingen van de school met het bedenken van een gezonde lunch voor in de kantine. Onder begeleiding van voedingsdeskundige Isabelle Groenstege gingen de kinderen uiteindelijk stemmen op hun favoriete broodje. Vervolgens mochten de winnaars, de bedenkers van een ietwat pittige broodje, het verder uitwerken. 

Bij het maken van het broodje is rekening gehouden met verschillende criteria, zoals dat de lunch duurzaam moet zijn. Ook mag het broodje niet te duur worden en moet het volledig gezond zijn. 

Na afloop van de middagpauze heeft wethouder Dennis Salman namens het voedingscentrum de gouden schoolkantine schaal overhandigd. Deze schaal krijg je als de schoolkantine voldoet aan de eisen die het voedingscentrum stelt voor gezonde schoolkantines. 

De Vlamtini blijft voor één seizoen in de kantine liggen en kost 2 euro. 

Verslaggever Daan Baijer vroeg aan de bedenkers wat er allemaal op het broodje zit:

1 REACTIE

  1. Dan zal de Lidl wel verlies gaan draaien want de meeste leerlingen weten niet hoe hard ze moeten lopen om twaalf uur om zoetigheid te kopen voor hun lunchpauze.Mijn moeder zag het aan de mussen ze vliegen weer dik over .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in