Teylingen – Op de golfbaan van Westwoud in West-Friesland werd vrijdag de Teylinger open gehouden. Inwoners en ondernemers uit Teylingen en omstreken gingen de strijd met elkaar aan om de ‘Blue Jacket’; het eervolle blauwe jasje, dat alleen gedragen mag worden door de winnaar van het golftoernooi.

Bijna 50 deelnemers bezochten de Noord-Hollandse golfbaan. De golfers kregen bij ontvangst een uitgebreid lunchpakket. Na het maken van de traditionele groepsfoto klonk om 13:00 het startschot. Tijdens de wedstrijd kregen de deelmerers ook allerlei versnaperingen, maar de focus bleef op de wedstrijd.

De winst ging uiteindelijk naar Cees van Velzen. Hij won niet alleen de Blue Jacket, maar ook de Teylinger Open Wisselbeker en een golftas. De beste vrouwelijke golfster was Tonny van Ruiten. De andere prestaties zijn ook beloond. Peter Tetteroo was de winnaar van de Longest Drive bij de heren en Margreeth Bergman won de Longest Drive voor de vrouwen. Mathias Ewen won de Neary en Robert Rijnsburger veroverden de Tweary. Het beste sponsorteam (met het gemiddeld hoogste puntenaantal) bestond uit Theo Guijt, Mark van den Berg, Rolf Duindam en Maarten Benschop.

De organisatie was dit jaar voor het eerst in handen van de Rotary Club Voorhout, nadat de vorige organisatoren ermee gestopt waren. De Rotaryleden Ko Dekker, Marcel van den Broek, Steven Schrader en Joep Derksen wilden dit streekgolftoernooi behouden en er een goed doel aan verbinden. Deze editie gaan de opbrengsten naar Stichting Leergeld. Dit doel zorgt ervoor dat kinderen uit arme gezinnen in de Duin- en Bollenstreek mee kunnen doen aan activiteiten op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en welzijn.

De winnaars van het golftoernooi met de ‘Blue Jacket’ en de wisseltrofee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in