Foto: Greenport Ontwikkelingsmaatschappij

Bollenstreek – Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) heeft in 2023 weinig vooruitgang geboekt. Dat meldt de GOM donderdag in het jaarverslag. Het bedrijf wacht op nieuw beleid van de vijf gemeenten in de Duin- en Bollenstreek en zegt dat het daarom niet veel activiteiten heeft kunnen uitvoeren.

GOM meldt dat het vorig jaar 1,1 hectare aan bollengrond heeft weggehaald en 1,2 hectare nieuwe bollengrond heeft gecreëerd. Het heeft afspraken gemaakt voor in totaal 1,8 hectare bollengrond die verdwijnt en 2,8 hectare nieuwe bollengrond die erbij komt.

De GOM heeft toestemming gekregen om acht Greenportwoningen te bouwen. Daarnaast heeft het nieuwe contracten gesloten voor nog 29 van deze woningen in de toekomst. Deze moeten nog door de gemeenten goedgekeurd worden.

De GOM zorgt voor nieuwe bollengrond, haalt oude gebouwen weg en maakt ruimte voor nieuwe huizen in de Duin- en Bollenstreek. De GOM voert het beleid uit van de vijf gemeenten. Alle winst die wordt behaald bij de activiteiten van de GOM wordt weer geïnvesteerd in andere projecten. Per 1 januari 2024 is er sinds de oprichting in 2011 meer dan 18 hectare aan kwalitatief bollengrond bijgekomen door de GOM.

11 REACTIES

 1. Iedereen zit altijd maar te zeuren om sociale woningen.
  Beter kan er eens gekeken worden naar appartementen, rijtjeshuizen etc. Deze kunnen mooi gebouwd worden voor senioren en jongeren zodat er ook eens wat doorstroommogelijkheden komen. Dat zou wel zo SOCIAAL zijn.

 2. Opheffen zou mooi zijn je kan de bollen niet meer zien van de villa’s ze hebben de hele bollen streek verziekt nu maar een voor de gewonen arbeiders gaan bouwen op die gronden die al jaren braak liggen voor de hyacinten wat een lachertje. He CD A

 3. Als jij dat verhaal van de GOM leest dan gaan jij haren toch recht overeind staan .Ze hebben in 2023 precies.0,1 ha grond gered volgens hun maar wat zal dat niet gekost hebben In Rijnsburg hebben ze ook de stekker er uit getrokken zijn gewoon echt mensen die totaal geen verstand van zaken hebben en dan het verhaal,terug sturen naar de gemeente stop er mee kost meer als dat het opbrengt

 4. Het GOM is en blijft gewoon een boevenbende. Zogenaamd als doel hebben extra bollengrond te creëren, maar intussen worden het allemaal villa’s voor de beter bedeelden en worden de volkstuin- en paardenliefhebbers afgescheept met dreigbrieven en dwangsommen. En daarbij is er wederom 0,0 communicatie vanuit de gemeente/GOM. Peet van Oosten heeft 100% gelijk, opheffen maar.

 5. Hopelijk gebruiken de gemeenten hun gezond verstand en keuren ze de bouw van de beoogde 29 nieuwe Greenportwoningen niet goed!

 6. Sociale woningbouw plegen in plaats van rijkelui-woningen, waar jongelui beteuterd bij staan te kijken die al 10 jaar op een lief, klein beginnerswoninkje zitten te wachten. HOE geestelijk kapotmaken is dát wel niet??

 7. even klein rekensommetje de GOM kost jaarlijks 750.00 euro x 13 = 9,75 milj als je dat loslaat op die 18 hectare kom je op een half milj per hectare geredde bollengrond
  als je paar weilanden had opgekocht en omgespoten had je met een 10e er van klaar geweest en stond de bollenstreek niet vol met villa’s

 8. Richting alle negatieve reacties richting GOM: deze BV van alle gemeenten voert slechts het planologisch beleid uit van diezelfde bollengemeenten, vastgelegd in de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport. Voor kritiek op het beleid moet je dus bij de gemeente(raden) zijn. Er komt een herziene ISG dus grijp uw kans. Let wel, als de bollengemeenten geen werk maken van het landschappelijk opknappen van de streek, dreigt de bollenstad weer op de rijksagenda te komen. U mag kiezen!

  • En uit welke hoek komen de advisers voor het planologische beleid van de gemeentes vandaan?
   Voorts, schermen met ” de bollenstad ” is bangmakerij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in