Bron: Noordwijk Marketing

Noordwijk – ESA-ESTEC organiseert op 30 september en 10 oktober gratis ‘Space Tours’. Europese ruimtevaartorganisatie ESA opent dan vanwege de ‘Space Week’ tijdelijk gratis zijn deuren. Plekken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek kunnen dan toch worden bezocht.

De tours beginnen met een bezoek aan de ‘Walk of Space’ op de Koningin Wilhelminaboulevard, waar sinds 2013 veertien astronauten hun hand- of voetafdrukken hebben achtergelaten. Gids Robert Willemsen vertelt tijdens de wandeling van alles over de ruimtevaart in Noordwijk.

Vervolgens gaat er een bus naar het ESA-ESTEC complex, waar een rondleiding wordt gegeven door het centrum van bemande ruimtevaart en robotics voor maan en mars. Er is  een 1:1 model van ExoMars te bezichtigen, ESA’s rover die op zoek zal gaan naar leven op Mars. Daarnaast is het mogelijk meer te weten te komen over materiaal- en componentenonderzoek en over welke voordelen 3D-printen biedt voor de ruimtevaart.

Aanmelden voor een van de ‘Space Tours’ kan door een mail te sturen naar [email protected] met vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeursdatum voor de tour. Aantal beschikbare plaatsen beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in