foto provincie Noord-Holland

Lisse/Bollenstreek – Provinciale Staten van Noord-Holland hebben maandag een plan voor hoogwaardig openbaar vervoer Lisserbroek-Getsewoud vastgesteld. Hiermee is er groen licht om bij Lisse een busbaan en brug over de Ringvaart naar de gemeente Haarlemmermeer aan te leggen.  

In het plan kruist een nieuwe busbaan de Ringvaart met een nog te bouwen beweegbare brug. De busbaan gaat naar P+R Getsewoud-Zuid in Nieuw-Vennep en sluit aan op de busverbindingen richting Schiphol. Ook komt er een doorfietsroute.  

De aanleg van de nieuwe busbaan, brug en fietspad verbeteren de bereikbaarheid van de Bollenstreek. Nu het plan is vastgesteld, wordt gestart met de voorbereidingen. Naar verwachting kunnen de eerste bussen halverwege 2029 gebruik maken van de nieuwe busbaan. 

Project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Lisserbroek-Getsewoud is onderdeel van het HOV Noordwijk-Schiphol, dat een samenwerking is van acht partijen: de provincies Noord- en Zuid-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse en Haarlemmermeer, Holland Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam. Zie ook www.noord-holland.nl/hovnoordwijkschiphol. Een bus moet de passagier straks razendsnel van Noordwijk naar Schiphol brengen door beperkt onderweg te stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in