Noordwijk – Veel hulpdiensten waren maandagavond op het Noordwijkse strand tijdens een grote oefening. Het scenario: tijdens een barbecue bij strandpaviljoen Beach Break raakten tientallen mensen gewond door een exploderende gasfles. Na de explosie brak brand uit in het paviljoen.  

Op initiatief van de regionaal ambulancevervoerder en de lokale politie werd de oefening georganiseerd. Naast ambulances uit de regio’s Hollands-Midden en Haaglanden oefenden ook eenheden van de politie, boswachters Staatsbosbeheer, gemeentelijke boa’s, verkeersregelaars, brandweer, KNRM en reddingsbrigades uit Noordwijk en Katwijk mee. De laatste keer dat de hulpdiensten in Noordwijk een oefening van deze omvang organiseerden was in mei 2019.

Door te oefenen raken hulpdiensten goed op elkaar ingespeeld en kunnen in een oefensetting ervaren wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Bijzonder was dat op afstand ook de spoedeisende hulp van het LUMC mee oefende. Met de lotusslachtoffers, figuranten en hulpverleners waren bij deze oefening ruim 150 deelnemers betrokken.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in