Guus Verver is bij VVSB de gevierde man door zijn ploeg bij Genemuiden op de valreep bij Genemuiden alsnog een niet meer gedacht punt te bezorgen (archieffoto: Orange Pictures).

Noordwijkerhout – VVSB heeft zich na de winterstop danig in de problemen gebracht. De punten stromen nauwelijks nog binnen, waardoor er een vrije val op de ranglijst is ingezet.  Na het 1-3 verlies van een week geleden tegen koploper Volendam ging paars-geel zaterdagmiddag op bezoek bij SC Genemuiden. Die ploeg is met drie punten achterstand nog altijd in de race om de titel in de Derde Divisie. VVSB daarentegen bevindt zich met een punt voorsprong op Staphorst nog maar net boven de p/d streep. Dat maakt duidelijk dat de ploeg van Wilfred van Leeuwen in de resterende vijf duels nog de nodige  punten diende te pakken om straks niet tot de strijd om lijfsbehoud veroordeeld te worden.

Dat leverde in Genemuiden een duel op waarin VVSB via Guus Verver en Mounir Mounji de eerste speldenprikjes uitdeelde. Ook de thuisploeg klopte hierna via Rutger van Etten al snel, zonder succes overigens, op de poort bij Ruben Valk. Beide ploegen hielden elkaar in het vervolg van het eerste bedrijf in evenwicht, waarbij echt grote mogelijkheden zich niet voordeden.

Na een half uur voerde Genemuiden de druk op de VVSB-defensie op en dat leverde een eerste mogelijkheid voor Berwout Beimers op. Diens inzet belandde tot opluchting van VVSB net naast de goal. Dat bleek echter uitstel van executie omdat Jan Jurn Streuther na 39 minuten met een hakje de 1-0 op het scorebord zette. VVSB bleek door die achterstand dusdanig van slag, dat Berwout Beimers op slag van rust met een afstandsschot de 2-0 voor zijn rekening nam.

Na de thee kwam de formatie van Wilfred van Leeuwen uitstekend uit de kleedkamer . Binnen twee minuten bracht Mounir Mounji met een inzet die met een fraaie curve achter de kansloze Hidde Streuther verdween (2-1) de hoop terug bij VVSB. Een passend vervolg kreeg de aansluitingstreffer echter niet. Zo verdween een vrije trap van Rutger van Etten maar net over de VVSB-goal, waarna Nicky Eekhout even later goalie Ruben Valk op de doellijn diende te assisteren.

Een door oud-Rijnsburger Marc Magan in de 63e minuut benutte strafschop leek het pleit na 63 minuten te beslechten. De 3-1 achterstand leidde naarmate de slotfase naderde niet echt tot een paars-geel slotoffensief. Nadat Thomas Schaap zijn inzet door goalie Streuthker gekeerd zag worden, was het lang wachten op het echte Noordwijkerhoutse vuurwerk. Met nog ruim een minuut op de klok zorgde Guus Verver voor de 3-2, waarna dezelfde aanvaller zestig tellen later de gelijkmaker met een knappe volley tegen de Genemuidse touwen werkte (3-3). Nadat de doelpuntenmaker gewisseld was rook VVSB zelfs nog aan de drie punten toen Ricardo Kuijvenhoven in blessuretijd met een afstandsknal dichtbij de winnende treffer was. Goalie Streuthker kreeg echter nog net een handje tegen het leer. In de achtste minuut van de toegevoegde tijd was de thuisploeg eveneens dichtbij de drie punten toen Sijmon Eenkhoorn de winnende treffer op zijn schoen had. Diens inzet verdween echter net naast de voor VVSB goede kant van de paal.

Die zinderende en knotsgekke slotfase waarin er op de valreep een punt in de wacht werd gesleept, moet VVSB de nodige energie geven om de competitie in de vier nog resterende duels tot een goed einde te brengen. Ook voor VVSB staat na een weekje vrijaf, in verband met Koningsdag, op 4 mei a.s. de thuiswedstrijd tegen USV Hercules op het programma. Die ploeg doet het dit seizoen uitstekend. Hercules, dat voor een daverende verrassing zorgde door Ajax in december uit het KNVB-bekertoernooi te knikkeren, strijdt volop mee om de derde periodetitel. VVSB wacht die dag dan ook opnieuw een lastige opgave. Aftrap op De Boekhorst om 15.30 uur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in