Noordwijk – De Halve Noortukker, die zaterdag voor de derde maal werd gelopen, heeft € 4.383,– opgeleverd voor Fietsmaatjes Noordwijk. De warmte maakte het zwaar voor de 25 hardlopers, maar hun beloning bestond uit een recordopbrengst.  

De halve Noortukker is ontstaan door een groep vrienden die in de coronaperiode niet meer kon sporten. Hardlopen kon nog wel. De vrienden besloten hun beweegmotivatie te koppelen aan een goed doel. Zo ontstond de Halve Noortukker. Jaarlijks wordt een halve marathon gelopen voor een lokaal goed doel.

Na de Strandrups en Jeroen was dit jaar Fietsmaatjes het goede doel. Vrijwilligers maken met gasten, voor wie bewegen moeilijk is, een tochtje op een elektrisch aangedreven duofiets. 

1 REACTIE

  1. Mannen en vrouwen, petje af voor jullie prestatie. Ik zag jullie lopen aan de Duinweg in die hitte! Pfff……Geweldig bedrag opgehaald. Jullie mogen zeer trots zijn!! Denk dat jullie ba afloop wel een koud biertje namen! Uit ervaring weet ik hoe die smaakt na een sportieve klus. Verdiend!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in