foto SESRM

Sassenheim – Het nieuwe plan voor de herinrichting van Sportpark de Roodemolen in Sassenheim is maandagavond goed ontvangen bij de commissie welzijn in Teylingen. Vrijwel alle partijen waren complimenteus richting Sportpark Roodemolen, de voetbalverenigingen en de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV). Samen hebben zij het plan ontwikkeld. Ze vragen hiervoor ruim 2,2 miljoen euro uit de Algemene Reserve van de gemeente Teylingen. Ook willen ze een verlaging van hun eigen bijdrage van bijna 24.000 euro. 

Het dossier van de herinrichting van Sportpark de Roodemolen is er één van enkele jaren. Wethouder Wietsma en verschillende raadsleden refereerden aan hoeveel tijd en energie er al in deze herinrichting is gestoken. Tot frustraties en zelfs slapeloze nachten aan toe. Volgens een inspreker was het een kwestie van nu of nooit om dit plan eindelijk te realiseren. Natuurlijk baalde de commissie dat het zo lang geduurd heeft en vinden sommige partijen de gevraagde bedragen hoog. Het plan wordt daarom, met name om het financiële vraagstuk, nog eind van de maand besproken in de gemeenteraad. 

In de nieuwe inrichting komen er twee extra tennisbanen en twee kinderbanen bij STV. Ook de voetbalvelden worden dusdanig aangepast dat er geen overbezetting meer is van bestaande natuurgrasvelden. Verder wordt een deel van het park openbaar en wordt het daardoor volgens de wethouder een plek voor iedere inwoner: “Het wordt de vitaliteitsplek van Sassenheim. Samen ontmoeten en samen bewegen. Samen maken we Teylingen en dit plan is daarvan een goed voorbeeld.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in