Ondanks de aansluitingstreffer van Noordwijk-captain Emiel Wendt leed zijn ploeg op bezoek bij Jong Almere City FC een 3-1 nederlaag (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Na een vrij weekend nam Noordwijk het zaterdagmiddag op tegen de belofteploeg van Almere City. gesteund door de nipte 3-2 overwinning op FC Lisse van twee weken terug hoopte de ploeg van Kees Zethof opnieuw op een positief resultaat. Dat kwam er echter niet. Na de 0-0 halverwege moest Noordwijk in het tweede bedrijf alsnog met 3-1 buigen.

Aan scorend vermogen ontbreekt het dit seizoen wel vaker bij Noordwijk. Op bezoek in Almere bleek voor de thee vooral de afronding een probleem. Voetballend lukte het nog wel tegen de belofteploeg, maar eenmaal beland in de buurt van de vijandelijke zestien ging er te veel en te vaak iets mis bij rood-wit zodat er van scoren geen sprake kon zijn. In dat opzicht deed de thuisploeg niet onder voor de bezoekers. De thuisformatie slaagde er voor de thee echter in om een handvol uitstekende mogelijkheden om zeep te helpen, zodat Noordwijk niet echt mocht mopperen dat de rust aanbrak met een 0-0 tussenstand.

De thee had Noordwijk echter goed gedaan. Verdedigend verliep het allemaal wat beter, terwijl er nu wel van dreiging voor de Almere-goal sprake was. Toch was het de thuisploeg die na een uur spelen via de supersnelle aanvaller Emmanuel Poku op een 1-0 voorsprong wist te komen door een voorzet vanaf de rechtervleugel binnen te werken. Nog geen tien minuten later bediende de thuisploeg zich van hetzelfde recept. En ook ditmaal was Poku de gevierde man bij de thuisploeg (2-0).

Door deze goal leek de koers gelopen. Een fout van Almere-doelman Van Tongeren stelde Noordwijk-captain Emiel Wendt, met nog een kwartier op de klok, in staat om er toch weer een wedstrijd van te maken. De 2-1 stond echter niet lang op het scorebord omdat de thuisploeg via Noordwijks plaaggeest van deze middag kort na dit doelpunt op 3-1 wist te komen. De hattrick van Emmanuel Poku bleek de genadeslag voor de ploeg van Kees Zethof. Die ging nog wel met man en macht op zoek naar meer, maar in die opzet slaagde het niet.

A.s.zaterdag gaat Noordwijk in Maassluis op bezoek bij Jong Sparta. Aftrap op sportpark Dijkpolder om 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in