Voorhout – Twee geboren en getogen Voorhouters, Ria en Hennie Hoek, zijn 60 jaar getrouwd. Het stel ontmoette elkaar 65 jaar geleden toen ze samen zouden gaan dansen bij het ‘eindbal’. Dat dansen ging alleen niet door, omdat kort voor het dansfeest Hennie’s voet onder een vrachtwagen terecht kwam. De toen 18-jarige jongen, met één been in het gips, moest zijn vader vragen of hij het 17-jarige meisje kon vertellen dat hij niet in staat was om met haar te dansen. Die week stond zij plotseling voor het huis van de familie Hoek met een gigantische bos pioenen (waar Hennie stiekem een behoorlijke hekel aan had) en vanaf dat moment was het ware liefde.

Hennie heeft in zijn leven, met veel steun van zijn Ria, veel bereikt in de agrarische sector met zijn bedrijf Hoek. Daarnaast heeft hij een koninklijke onderscheiding ontvangen, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In totaal heeft het stel drie kinderen gekregen: twee dochters en één zoon, die het bedrijf heeft overgenomen. De kinderen organiseerden een feest om het jubileum te vieren in De Kantine in Voorhout. Hennie heeft veel verdriet meegemaakt in zijn leven en wil daarom alles vieren: ”Al rijdt mijn meisje 10.000 kilometer in haar auto, dan gaan we het vieren.”

Het bruidspaar is omgeven door bloemen en tientallen kaarten van vrienden en familie. Het geheim van zo’n vrolijk en nog steeds verliefd stel: ”Allebei plezier hebben in de ander een plezier doen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in