FC Lisse kan weer juichen na daverende 1-4 zege bij Koninklijke HFC (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Voor FC Lisse verloopt de seizoensstart niet bepaald crescendo. Met slechts een schamel puntje in de eerste drie competitieronden, zijn winstpunten het ideale medicijn om de weg omhoog in te zetten. Als dan koploper HHC Hardenberg op bezoek komt is dat een even lastige als uitdagende opgave tegelijk. De formatie uit Overijssel  voerde voor aanvang van het duel op Ter Specke de Betnation Divisie aan met de volle buit uit drie duels. Over negentig minuten gemeten werd zaterdagmiddag meer dan duidelijk waarom de Hardenbergse formatie  de ranglijst aanvoert. De 0-5 nederlaag sprak dan ook boekdelen.

Met een kans voor de thuisploeg voor Jaap Zwetsloot kort na de aftrap en pal voor rust zijn meteen de wapenfeiten van FC Lisse voor de thee benoemd. HHC Hardenberg heerste zoals het wilde. Het enige minpunt bij de bezoekers was het afronden van de kansen. Verder dan een inzet van Jesper Drost die op de paal belandde, kwam HHC niet. Met name HHC-spits Rob van der Leij mocht het zich aanrekenen dat de 0-0 halverwege nog altijd op het scorebord stond. De spits faalde enkele keren opzichtig zodat FC Lisse bij de start van het tweede bedrijf nog mocht blijven hopen.

Daar waar Van der Leij voor de thee niet op dreef was, zette de centrumspits dat in de tweede helft meer dan recht. Na een vloeiende aanval was de lange aanvaller na een klein uur het doeltreffende eindstation (0-1). Niet veel later leverde een handsbal van Max Hudepohl een Hardenbergse strafschop op. Met Van der Leij aan het kanon stond vervolgens de 0-2 op het scorebord. Toen Van der Leij even later op prachtige wijze  de 0-3 binnenwerkte , waren de kaarten op Ter Specke  definitief geschud.

Toch was de gifbeker voor de ploeg van Richard van Heulen darmee nog altijd niet leeg. Invaller Sander Egbers nam in de slotfase de 0-4 voor zijn rekening, waarna, hoe kan het ook anders, Van der Leij met zijn vierde treffer van de middag de 0-5 vernedering voor FC Lisse compleet maakte.

Huiswerk voldoende voor FC Lisse, dat over zeven dagen als gastheer fungeert voor Jong Sparta. Die ploeg is na vier duels nog altijd puntloos. Een uitgelezen kans om de eerste punten van ht seizoen in de wacht te slepen.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in