In de slotfase werd het soms nog chaotisch voor het doel van Hillegom-keeper Van Vuren (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de districtsbeker. Dat deed de ploeg van Thijs Sluijter door in eigen huis competitiegenoot AGB te verslaan. De marges waren klein, maar mede door een rode kaart aan Amsterdamse zijde trok Hillegom aan het langste eind: 1-0.

Hillegom startte goed tegen AGB, dat aantrad zonder oud-prof Hersut Meric. De thuisploeg zette de gebruikelijke druk en de Amsterdammers, die boven Hillegom staan in de competitie, hadden daar de nodige moeite mee. Tot echt grote kansen leidde het echter niet voor de blauw-witten, want het ontbrak hier en daar aan wilskracht. Ook AGB kreeg mogelijkheden, maar beide ploegen gingen met de brilstand de rust in.

Na rust was het snel raak voor Hillegom. Niels van Veen bereidde de goal prachtig voor met een mooie actie aan de zijlijn en een piekfijne voorzet op Van Ommeren, die de bal enkel binnen hoefde te lopen. De middag werd nog rooskleuriger voor Hillegom, toen AGB enkele minuten later met tien man door moest. Aanvoerder Faouzi Ben Yerrou werd door scheidsrechter Greveling naar de kleedkamer gestuurd, na een elleboogstoot tegen het hoofd van Aiden Ryan, waarbij het onduidelijk bleef of er opzet in het spel was. Veel gele kaarten volgden aan Amsterdamse zijde, maar toch ging Hillegom achteruit lopen. AGB zette alles op alles om de laatste goal te maken en werd daarbij geholpen door de thuisploeg, die meerdere counters verzuimden af te maken. Het bleek uiteindelijk niet fataal te worden voor de aanvallers van Hillegom, want de ploeg van Thijs Sluijter trok de overwinning over de streep.

Door de overwinning is Hillegom gekwalificeerd voor de achtste finales van de districtsbeker. De tegenstander is nog onbekend.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in