Hillegom-speler Maurice van der Neut in duel (foto: Boudewijn van der Neut/archief).

Hillegom – SV Hillegom heeft goede zaken gedaan om zichzelf veilig te spelen in de eerste klasse. De ploeg van Martijn Lagendijk won in eigen huis met maar liefst 6-0 van LSVV.

De Hillegommers kwamen al snel op voorsprong. In de 11 minuut werd een corner van LSVV afgeslagen en counterde de thuisploeg naar de 1-0, met Jesper Warmerdam als eindstation. In de 25e minuut bleek dat de bezoekers het erg zwaar zouden gaan krijgen: LSVV-aanvaller Jordy Cretier had al een gele kaart op zak en na meerdere waarschuwingen over commentaar tegen de arbitrage, moest hij het veld verlaten met een rode kaart. Net voor rust wist Hillegom vervolgens de marge te verdubbelen, toen Niels de Jong uit een corner de 2-0 binnen kopte.

Na rust probeerden de wit-blauwen veel ruimte te creëren, om optimaal gebruik te maken van de het voordeel in mankracht. In de 55e minuut resulteerde dit in een goal van Niels van Veen, na een individuele actie. Vijf minuten later vond de aanvaller van Hillegom opnieuw het net, na een combinatie tussen Niels de Jong en Sam van der Lip. Jeroen Dedel tekende voor de laatste twee goals.

Hillegom beleefde een makkelijke middag en mag zich opmaken voor twee belangrijke duels tegen Assendelft en Fortuna. Door de versnelde regeling van de KNVB degraderen drie ploegen namelijk direct en spelen twee teams nacompetitie voor degradatie. Hillegom heeft op dit moment zes ploegen onder zich staan en staat zeven punten boven nummer negen Fortuna, met nog vijf wedstrijden te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in