Invaller Calvin Arendse kon Hillegom ook niet aan de overwinning helpen (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom is er niet in geslaagd te winnen van hekkensluiter Hoofddorp. In een boeiend duel kreeg Hoofddorp twee keer rood en zag Hillegom een goal discutabel afgekeurd worden. Twee andere goals werden wel goedgekeurd: 1-1.

Hillegom schoot uit de startblokken en kwam na elf minuten spelen al op voorsprong. Mike van Veen stuurde spits Niels van Veen weg, die tegenover doelman Süzülmüs koel bleef: 1-0. De ploeg van Thijs Sluijter kreeg vervolgens kans op kans om de score te verdubbelen, maar liet dit na. Hoofddorp bleef hierdoor in de wedstrijd, waardoor Hillegom vlak voor rust de deksel op de neus kreeg: uit een prachtige combinatie schoot Nigel Compter de bezoekers op gelijke hoogte.

Na rust kwam meer naar voren dat Hoofddorp zeker niet voetbalde als de hekkensluiter. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en voor beide doelen zag het publiek kansen gemist worden. Na een kwartier in het tweede bedrijf keken alle ogen van datzelfde publiek echter niet naar de spelers, maar in de richting van scheidsrechter Van Pinxteren. Uit een corner leek doelman Süzülmüs de bal onbedoeld in het eigen doel te werken, maar Van Pinxteren keurde de goal af vanwege het vermeend hinderen van de sluitpost door spits Van Veen. Onbegrip volgde op sportpark De Zanderij, waar veel mensen, waaronder bijna alle 22 spelers op het veld, niet precies wisten waarom de goal werd afgekeurd.

De beelden van Hillegom TV van de afgekeurde goal:

Toch ging Hillegom door met het zoeken naar de goal. Tien minuten voor tijd hoefden ze daarbij rekening te houden met één Hoofddorper minder: Brenden den Breeijen mocht inrukken na een tweede gele kaart voor een overtreding op Jesper Warmerdam. Vlak voor tijd kwam Hoofddorp zelfs met negen man te staan, toen invaller Teun Bik met gestrekt been inkwam en ook mocht vertrekken. Ondanks de overtalsituatie lukte het Hillegom niet om alsnog te scoren, waardoor Hoofddorp met een punt terug naar Noord-Holland ging.

Door het gelijke spel klimt Hillegom wel naar de tweede plaats in de eerste klasse. Het gat naar koploper Kolping Boys is echter aanzienlijk groot: zeven punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in