Foto: Boudewijn van der Neut

Hillegom – SV Hillegom heeft gelijk gespeeld tegen Assendelft. De Hillegommers kregen genoeg mogelijkheden op de winst maar benutten die niet: de wedstrijd eindigde in 2-2.

Op papier was de wedstrijd tegen Assendelft een uitgelezen kans voor Hillegom om zich veilig te spelen. De blauw-witten stonden namelijk op de achtste plaats, waar de thuisploeg zich bevond op de elfde plek. Dit verschil in plekken op de ranglijst was in de openingsfase meteen te merken: na vijf minuten vond Tom Tebbens het net voor de Hillegommers, uit een corner van Jesper Warmerdam. De thuisploeg kwam echter al snel weer langszij, met een goal in de twaalfde minuut. Assendelft speelde vooral op de lange bal, waar de bezoekers het meer moesten hebben van het opbouwende voetbal. Na ruim een halfuur nam Hillegom de touwtjes weer in handen: Niels van Veen scoorde de 1-2. De ploeg van Martijn Lagendijk eiste vlak voor rust nog een penalty, toen diezelfde Van Veen onderuit gehaald leek te worden. Scheidsrechter Van Sprang moest hier echter niets van weten.

Na rust profiteerde Assendelft van een fout achterin bij Hillegom. Na onnodig dribbelen in de verdediging veroverde de thuisploeg de bal en werd keeper Van Vuren gelobd. Hillegom drong vervolgens nog sterk aan, met een grote hoeveelheid kansen voor onder andere Jeroen Dedel en Jesper Warmerdam. Het leek niet meer te mogen voor de blauw-witten, totdat in de negentigste minuut de bal op de stip ging na een handsbal. Niels van Veen kreeg hierdoor de uitgelezen kans op vanaf elf meter de drie punten veilig te stellen, maar hij raakte de paal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in