De spelers van Fortuna Wormerveer staan er verslagen bij (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft een galavoorstelling gegeven in eigen huis tegen Fortuna Wormerveer. Het spel van trainer Thijs Sluijter kwam perfect naar voren, waardoor de bezoekers weinig tot niets in te brengen hadden. Met dank aan onder andere drie goals van Niels van Veen won Hillegom met maar liefst 5-0.

Fortuna Wormerveer stond boven Hillegom op de ranglijst, maar al snel werd duidelijk dat het spelbeeld er anders uit zou gaan zien dan dat. De thuisploeg zette zoals zo vaak hoge druk, waar het jonge elftal uit Wormerveer geen raad mee wist. Het was dan ook een balherovering op het middenveld die de 1-0 na 24 minuten inleidde. De bal belandde vervolgens voor de voeten van Van Veen, die vanaf ongeveer twintig meter de bal prachtig de hoek in schoot, buiten bereik van keeper Jager. Acht minuten later kwam er een verdubbeling van de score: een vrije trap van Jesper Warmerdam vloog rakelings langs alles en iedereen heen in één keer het doel in.

Achraf El Aslouni legt aan voor één van de weinige doelpogingen van Fortuna Wormerveer (foto: Boudewijn van der Neut).

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd. Hillegom was heer en meester aan de Zanderij en dus was het wachten op doelpunt nummer drie. Die kwam in de 50e minuut op naam te staan van Menno van Gurp, die op het randje van buitenspel oog-in-oog werd gezet met keeper Jager. Van Gurp stiftte de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met effect het doel in, onder luid applaus van het publiek. Veel kansen volgden, waarbij doelman Jager uitblonk, maar de vierde treffer kwam pas in de 81e minuut op naam van Van Veen. De hattrick werd in de 87e minuut voltooid toen Jager de voorzet van Aiden Ryan losliet, waarna Van Veen kon binnenwerken.

Hillegom klimt door deze overwinning twee plaatsen op de ranglijst. De ploeg van Thijs Sluijter staat nu vijfde in de Hoofdklasse. Het verschil met koploper Kolping Boys is vijf punten. De Hillegommers wacht nu een makkelijker programma: de komende weken spelen de blauw-witten alleen tegen ploegen die lager dan hen op de ranglijst staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in