Man van de wedstrijd Menno van Gurp in duel (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft overtuigend gewonnen van Wartburgia. In eigen huis wonnen de Hillegommers op zaterdag met 7-0. Door deze overwinning is de ploeg van Thijs Sluijter verzekerd van de volgende ronde van de districtsbeker.

Wartburgia, een tweedeklasser, begon onstuimig maar sterk. De thuisploeg had hier de enige moeite mee, maar na een kwartier nam Hillegom het initiatief over. In de 29e minuut tekende Dilano Wegkamp voor de eerste goal van de middag, nadat de Hillegommers de bal op het middenveld hadden veroverd. Nog voor rust lagen ook de tweede en derde treffer al achter keeper Van Dijk: Niels van Veen en Jesper Warmerdam kregen de doelpunten op hun naam.

Na rust begon de grote Menno van Gurp-show: hij viel in voor Van Veen en liet meteen zijn klasse zien. In de 53e, 60e en 72e minuut scoorde de spits een loepzuivere hattrick, waardoor Hillegom in no-time 6-0 voor stond. De pijp van de bezoekers was volledig leeg en het was back Sam van der Lip die het slotakkoord gaf en de 7-0 maakte.

Door deze klinkende overwinning is Hillegom door in de beker, omdat ze verzekerd zijn van de tweede plek. De eerste twee ploegen bekeren verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in