Dilano Wegkamp (r) kreeg meerdere kansen op de openingstreffer, maar wist Hillegom niet aan de overwinning te helpen (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft voor de tiende keer dit seizoen gelijkgespeeld in de Eerste Klasse. Op voorhand hadden de Hillegommers misschien getekend voor een gelijkspel tegen nummer vijf Vitesse 22, maar na meerdere grote kansen had het team van Thijs Sluijter toch het gevoel dat het meer had verdiend. Beide ploegen wisten echter niet te scoren: 0-0.

Vitesse 22 zag Hillegom sterk starten. Rechtsbuiten Dilano Wegkamp kreeg na 28 minuten de ideale kans om te scoren, maar liet dit oog in oog met keeper De Back na. Even later kwam Vitesse, zelf veel de lange bal spelend, zelfs met tien man te staan. In de 38e minuut werd Wegkamp opnieuw diep gestuurd, maar nu onreglementair naar de grond gehaald, waardoor de thuisploeg met een man minder door moest. Hillegom kreeg met een veldoverwicht verschillende kansen, maar verzuimde dit om te zetten in een voorsprong.

Na rust verdween dit overwicht in spelers al snel. In de 51e minuut reageerde Hillegom-speler Aziz Talaat te fel na een overtreding, door een duw te geven. Het kwam de linksbuiten duur te staan: ook hij kon gaan douchen met een rode kaart. Ondanks dat Vitesse 22 weer evenveel spelers op het veld had staan als Hillegom, kwam de thuisploeg moeilijk in het eigen spel. Veel voorzetten bereikten niet het einddoel, waardoor Hillegom de regie over de wedstrijd hield. In de slotfase drong de ploeg van Thijs Sluijter nog flink aan. Tarani miste een voorzet nipt en even later was Aiden Ryan met een hard schot dichtbij de winnende treffer in blessuretijd, maar doelman De Back wist deze bal op miraculeuze wijze te stoppen. Beide ploegen hielden daardoor één punt over aan de ontmoeting, waardoor de stand in de Eerste Klasse ongewijzigd blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in