Foto: Boudewijn van der Neut.

Hillegom – SV Hillegom heeft geen punten kunnen pakken tegen de nummer drie uit de Eerste Klasse, Vitesse 22. Na een vroege goal zetten de Hillegommers flink aan, zonder al te veel succes: 1-2.

Vitesse 22 startte zeer fel en overrompelde Hillegom. De bezoekers uit Castricum kregen in de tiende minuut een corner, die werd omgezet in een goal: 0-1. Na de goal was Hillegom wakker en nam de ploeg van Thijs Sluijter de regie over. Kans na kans volgde, zonder goal. De grootste mogelijkheid was voor Swen van Ommeren, die oog in oog met doelman De Back miste.

Na rust ging het gehavende Hillegom, zonder afwezigen Van Gurp, Van der Lip en Warmerdam, rustig door met het creëren van kansen. De thuisploeg kreeg daar ook de gelegenheid voor van Vitesse, aangezien de bezoekers na de eigen treffer defensiever gingen spelen. Loerend op de counter werden de aanvallen van Hillegom verwerkt. Lang bleef de 0-1 score op het bord staan, totdat in de 77e minuut de marge werd verdubbeld, uit een counter. De wedstrijd bleek echter alles behalve in het slot te zijn gegooid, want Hillegom scoorde via Aziz Talaat de 1-2 in de 86e minuut. Een zenuwslopende slotfase volgde, waarin centrale verdediger Van der Neut veranderde in een gelegenheidsspits. Voorzet na voorzet werd richting het doel van Vitesse gegeven, allen zonder resultaat. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in