Menno van Gurp (17) was goed voor de openingsgoal van de wedstrijd (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zaterdag voor het eerst sinds 14 januari weer een wedstrijd in de Eerste Klasse weten te winnen. Lang leek het er op dat de Hillegommers tegen hekkensluiter SCPB’22 af zouden stevenen op het tiende gelijkspel in de competitie, de vierde op rij, maar invaller Sam van der Lip bracht daar in de 92e minuut verandering in: 2-3.

Na de bekeroverwinning tegen Almere op dinsdag had Hillegom de smaak te pakken. De openingsfase op bezoek bij SCPB’22 was dan ook voor de ploeg van Thijs Sluijter: in de zesde minuut schoot Menno van Gurp uit de draai de 0-1 achter doelman De Jong. Hillegom kwam al helemaal op rozen te zitten toen Jesper Warmerdam 22 minuten later een voorzet van Dilano Wegkamp afrondde. De Hillegommers waren beter en het druk zetten van coach Sluijter pakte goed uit tegen SCPB. Het leek een makkelijke middag te worden voor de bezoekers, maar net voor rust deed SCPB wat terug. Toen Hillegom door een blessure van Thijs Knapp even met tien man stond, profiteerde de thuisploeg in de 40e minuut: 1-2.

Doelman Justin van Vuren moet zich volledig strekken (foto: Boudewijn van der Neut).

Na rust kwam SCPB’22 een stuk beter uit de kleedkamer. De toeschouwers op sportpark Schuilhoeve zagen kansen over en weer in een gelijkwaardige tweede helft. Echter was het de thuisploeg die wel het net vond. In de 79e minuut scoorde de ploeg van trainer Van Niekerk uit een afstandsschot de gelijkmaker. Iedereen die Hillegom een warm hart toedroeg zag de bui al hangen, want de wedstrijd stevende af op het bekende gelijkspel. Toch bleek het ditmaal anders te zijn. Hillegom leek eerst de wedstrijd af te moeten maken met tien man, toen invaller Sam van der Lip na een overtreding de rode kaart zag verschijnen. Echter had scheidsrechter Nauta per ongeluk de verkeerde kaart gepakt en kon de bank van Hillegom opgelucht ademhalen. SCPB’22 kwam daarentegen wel met tien man te staan door een tweede gele kaart, waardoor Hillegom nog nadrukkelijker op zoek kon naar de winnende treffer.

Die winnende treffer viel uiteindelijk in extremis. Toen invaller Daan Schimmel in de 92e minuut de bal voorzette was het uitgerekend Sam van der Lip, die bijna het veld had verlaten, die er als de kippen bij was om de voorzet te benutten. Zo kwam Hillegom goed weg bij de hekkensluiter en kan de ploeg van Thijs Sluijter stiekem nog omhoog kijken. De komende weken wacht Hillegom een zware reeks met wedstrijden tegen koploper AGB, nummer twee Kolping Boys en nummer drie Vitesse 22. Het verschil tussen de koploper en nummer vijf Hillegom bedraagt zeven punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in