Foto: Boudewijn van der Neut / archief.

Hillegom – SV Hillegom heeft na het harde verlies van vorige week de rug weer gerecht. Tegen Hoofddorp waren de Hillegommers vooral in de tweede helft sterk: de wedstrijd eindigde in 4-1.

De wit-blauwen moesten het vooral van hard werken hebben. Het team van Martijn Lagendijk werd geteisterd door afwezigen, met veel blessureleed en schorsingen. Toch kwam de thuisploeg 1-0 voor: een vrije trap vanaf links werd op de paal geschoten door Niels van Veen, waarna Tom Tebbens de rebound kon benutten. Hillegom kreeg meer kansen om de score uit te breiden maar slaagde hier in het eerste bedrijf niet in.

Hoofddorp rook na rust de kans om hiervan te profiteren en deed dit ook. Lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong: één minuut later stond het 2-1, door een spectaculaire goal van Niels van Veen. Een lange bal van Maurice van der Neut werd met de borst gecontroleerd en afgemaakt. Vervolgens tekenden Ryan en opnieuw Van Veen voor de overige goals, maar ook de 17-jarige Tycho Heus blonk uit.

Hillegom staat nu op de zevende plek in de eerste klasse. Volgende week wacht nummer twee AGB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in