Invaller Swen van Ommeren wist Hillegom in de slotfase aan de overwinning te helpen (archieffoto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom heeft zich zaterdag op de laatste speeldag weten te verzekeren van een plek in de Eerste Klasse volgend seizoen. Het team van trainer Thijs Sluijter moest op bezoek bij Hoofddorp alles uit de kast halen om te winnen en deed dat uiteindelijk met 2-3, door een late goal van invaller Van Ommeren.

Hillegom dicteerde in de openingsfase het spel maar maakte ook veel foutjes. Uit één van die foutjes viel dan ook, uit het niets, de openingstreffer van Hoofddorp in de 22e minuut. Op dat moment stond concurrent De Dijk met 1-0 voor, wat zou betekenen dat Hillegom nacompetitie moest gaan spelen. De blauw-witten waren na de goal van Hoofddorp nog steeds de betere ploeg en wisten dit uiteindelijk te belonen met de gelijkmaker. Na een halfuur gaf Cani Yilmaz de bal voor op spits Niels van Veen, die koelbloedig de bal binnenliep. Nog voor de rust had Hillegom al weer volledig orde op zaken gesteld: net voor rust maakte Aiden Ryan de 1-2, tot veel onvrede van iedereen die Hoofddorp een warm hart toedroeg. De grensrechter van Hoofddorp oordeelde namelijk dat de bal buiten de lijnen was geweest, maar scheidsrechter Oosterlaken keurde de goal goed.

Na rust bleef het spannend op sportpark de IJvelden. Hillegom slaagde er niet in om de derde goal te maken en zorgde er daarmee voor dat Hoofddorp in de wedstrijd bleef. De thuisploeg maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde 25 minuten voor tijd de 2-2. Het was opnieuw weer erg spannend voor Hillegom, die zelf moest winnen om zeker te zijn van handhaving. De beslissende, winnende goal kwam uiteindelijk van invaller Swen van Ommeren, die met zijn eerste balcontact Hillegom op 2-3 bracht in de tachtigste minuut. Feest bij de Hillegommers, die er in de laatste tien minuten in slaagden om het doel schoon te houden.

Door deze overwinning blijft Hillegom ook volgend seizoen actief in de Eerste Klasse. Concurrent De Dijk speelde uiteindelijk gelijk, waardoor de Amsterdammers zijn veroordeeld tot de nacompetitie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in