Achraf Aanhane wist de gelijkmaker te scoren voor Hillegom (foto: Boudewijn van der Neut).

Hillegom – SV Hillegom is er niet in geslaagd om zichzelf zaterdagmiddag veilig te spelen tegen De Dijk. De Hillegommers bleven in eigen huis ondanks een veldoverwicht steken op 1-1. Door dit gelijkspel ligt de druk er volgende week in de laatste speelronde vol op bij het team van Thijs Sluijter.

De wedstrijd tegen De Dijk startte zaterdag op een overvol sportpark De Zanderij matig. Ondanks de hoge intensiteit was het niveau lager dan normaal. In de eerste helft gaf Hillegom weinig weg, maar kwam het via een aantal speldenprikjes zelf ook niet aan scoren toe.

In de tweede helft werd het van beide kanten voetballend beter op sportpark De Zanderij. Ondanks dat Hillegom meer kansen kreeg, was het De Dijk die in de 55e minuut uit een voorzet op 0-1 kwam. Hillegom moest aan de bak, want bij winst zouden de blauw-witten zich veilig spelen en misschien nog omhoog kunnen kijken. Meerdere invallers werden gebracht, waaronder Achraf Aanhane. Hij wist uiteindelijk in de 73e minuut Hillegom op gelijke hoogte te brengen, door een voorgegeven vrije trap binnen te werken. Hillegom had nog zeventien minuten om op zoek te gaan naar de winnende goal en kreeg daar verschillende mogelijkheden voor. Echter werden deze allemaal gemist en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Door dit gelijkspel moet Hillegom vooral omlaag kijken in de laatste speelronde van de Eerste Klasse A. De Hillegommers staan op de achtste plek in de competitie van dertien ploegen. De onderste twee teams degraderen direct, de nummers negen, tien en elf moeten nacompetitie gaan spelen. Hillegom staat dus nog op een veilige positie, maar bij verlies of gelijkspel kan het ingehaald worden door De Dijk. Als de Hillegommers, met een veel beter doelsaldo, volgende week tegen Hoofddorp dus winnen, zijn ze verzekerd van nog een jaar in de Eerste Klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in