Foto: Boudewijn van der Neut/archief.

Hillegom – SV Hillegom is in de competitie nog steeds ongeslagen, maar zal ook vandaag weer met een ontevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd. De Hillegommers stonden tot de 81e minuut nog 1-3 voor, maar speelden uiteindelijk met 3-3 gelijk tegen RKVV Velsen.

De wedstrijd begon maar kort. Na zeven minuten moest scheidsrechter Koene het veld verlaten met een blessure, waarna het spel een halfuur stil lag. Een invalscheidsrechter uit de regio nam de wedstrijd over. Na het intermezzo lag het spel bijna direct weer stil, toen Hillegom-doelman Stan Oliemans geblesseerd van het veld moest.

Toen de bal eenmaal rolde kwam Hillegom direct goed in het eigen spel. Het bekende hoog druk zetten van trainer Sluijter werkte goed tegen Velsen. Het was dan ook geen verrassing dat de bezoekers na 23 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Niels van Veen benutte een strafschop, nadat Jesper Warmerdam was neergehaald. Velsen speelde veel de lange bal om onder de druk van Hillegom uit te komen, vaak zonder succes. Vijf minuten later lag ook de tweede goal er al in voor de wit-blauwen: dit keer was het Warmerdam zelf die scoorde.

Na rust was Velsen beter bestand tegen het spel van Hillegom. De thuisploeg had de zaken goed op orde, waar Hillegom meer moeite had om de touwtjes weer in handen te krijgen. Dit resulteerde ook in een goal van de thuisploeg. In de 53e minuut werd een vrije trap op de lat geschoten en de rebound benut. Toch liet Hillegom zich niet de kaas van het brood eten, want Niels van Veen leek een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Na een spectaculaire run van Warmerdam was Van Veen het eindstation.

De slotfase kenmerkte zich door de grote hoeveelheid kansen. Het publiek zag mogelijkheid na mogelijkheid aan beide kanten, maar alleen aan de zijde van de thuisploeg gingen de ballen er ook echt in. In de 81e minuut scoorde Velsen de aansluitingstreffer. In blessuretijd was de comeback compleet: na een vermeende handsbal van Mike van Veen ging de bal in extremis op de stip. Velsen scoorde de 3-3, Hillegom ging met een zuur gevoel naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in