Hillegom – sv Hillegom kreeg zaterdagavond een uitgelezen kans om zich ten koste van  Huizen te plaatsen voor de halve finale van de Districtsbeker. En omdat aan plaatsing bij de laatste vier in de bekerstrijd tevens een ticket voor de grote KNVB-beker in het seizoen 2024-2025 verbonden is, waren de belangen op sportpark De Zanderij vooraf groot.

Huizen, in de Vierde Divisie de naaste belager van koploper Ajax, beloofde een tegenstander van formaat te worden voor Hillegom. Voorafgegaan door vuurwerk begonnen beide kemphanen aan het bekerduel, waarin al snel duidelijk werd dat beide ploegen elkaar deze avond weinig ontliepen. Daarbij ontbrak het gezien de belangen niet aan spanning in dit aantrekkelijke duel. Bij beide teams overheersten de defensies in het eerste bedrijf echter zodanig dat er weinig tot geen doelrijpe kansen vielen te noteren. Dat de thee met een dubbelblanke stand aanbrak, verbaasde het in groten getale opgekomen publiek dan ook niet.

Net als voor de doelwisseling kreeg het publiek ook na de rust een gelijkopgaand bekerduel voorgeschoteld. Met nog een half uur te gaan, trok Huizen het initiatief wat meer naar zich toe, waarbij de thuisploeg zich er, waar kon, soms knap onderuit voetbalde. Doelpunten bleven ook in die fase uit, zodat het er met het ingaan van de slotfase steeds meer naar uit ging zien dat strafschoppen direct na afloop de beslissing moesten gaan brengen.

Zover kwam het echter niet. Nadat beide trainers druk gewisseld hadden, was het Huizen-invaller Sebastian van Kammen die Hillegom-doelman Justin van Vuuren met een vuurpijl van afstand geen schijn van kans gaf (0-1). Hillegom was door deze treffer, met nog ruim een kwartier op de klok, wel gedwongen om de aanval te zoeken.

In de ultieme slotfase raakte Huizen-doelman Kay Rademaker dusdanig geblesseerd dat hij vervangen diende te worden door de vaste sluitpost Olivier Pabon. In de resterende speeltijd bleef de spanning volledig hangen op De Zanderij. Hillegom perste er alles uit om minimaal op gelijke hoogte te komen. Hoewel de kansen daarvoor zich aandienden lukte dat niet, zodat er voor het moegestreden Hillegom na negentig minuten inclusief ruim twaalf minuten blessuretijd een einde kwam aan de bekerdroom.

Hillegom gaat op zondag 7 april a.s. in Castricum op bezoek bij Vitesse’22. Op sportpark De Puikman wordt om 14.00 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in