Jesper de Vre (midden) is op Nieuw Zuid met drie treffers de gevierde man bij Noordwijk (Foto Orange Pictures)

Noordwijk – Op sportpark Nieuw Zuid stonden Quick Boys en Noordwijk zaterdagmiddag tegenover elkaar in de ‘moeder aller derby’s’. Met twee ploegen die zeven dagen eerder met een nederlaag aan de broek van het veld stapten, werd er van beide zijden aan revanche gedacht. Hoewel de thuisploeg als favoriet aan de aftrap verscheen, verliep de kustderby vanaf de aftrap anders dan velen vooraf hadden gedacht. Noordwijk stapte, na een 0-4(!) stand halverwege, met een historische 5-0 overwinning van het veld.

Al na 49 seconden lag het leer achter Quick Boys doelman Paul van der Helm. De sluitpost keerde een inzet van Lucas Coopmans nog wel, maar Jesper de Vre’ was er als de kippen bij om de 0-1 met de punt van de schoen binnen te tikken. Quick Boys had even tijd nodig om deze tegenvaller te verwerken, maar keerde na een kwartier tot drie keer toe -bijna- terug in de wedstrijd. Een gevaarlijke inzet van Nick Broekhuizen verdween net naast de goal van Lars Jansen, waarna Levi van Duijn op een uitgestoken handje van Jansen stuitte. Een minuut later bracht de lat redding bracht voor Noordwijk op een inzet van Ravelino Junte.

Waar Quick Boys niet tot scoren wist te komen, was het aan de overzijde na een half uur spelen wel twee keer raak. Eerst haalde Jesper de Vre’ uit het niets doeltreffend uit, waarna dezelfde speler drie minuten later de bal onderschepte en vervolgens richting Quick Boys doel opstoomde. De assist op Sem van Oosten die hierna volgde werd droogjes tot de 0-3 gepromoveerd. De ongekende Noordwijkse weelde kreeg kort voor rust nog meer cachet toen Jesper de Vre’, uitgerekende de man die enkele seizoenen geleden nog voor de thuisploeg uitkwam, tegen het gras werd gewerkt in de Quick Boys-zestien. Het slachtoffer zelf kende vervolgens vanaf elfmeter geen genade met zijn oude club door zijn derde en Noordwijkse vierde van de middag tegen de touwen te werken (0-4).

Na de doelwisseling bleef de te verwachten inhaalrace van de thuisploeg uit. Noordwijk bleef met gemak op de been en had eigenlijk niets te vrezen van de thuisploeg die op de moeilijk te bespelen grasmat een collectieve off-day beleefde. Noordwijk was via Lucas Coopmans al snel bij een vijfde treffer, waarna de wanhopige thuisploeg lange tijd slechts speldenprikjes uitdeelde. Noordwijk freewheelde gedurende het tweede bedrijf naar een sensationele overwinning die na zeventig minuten nog groter werd toen invaller Riley Reemnet na slordig balverlies van Quick Boys de bal keurig inleverde bij Sem van Oosten die de score vervolgens met zijn tweede van de middag naar 0-5 opvoerde voor het deze middag uiterst effectieve Noordwijk. Daar bleef het bij, waarbij de kustderby, zonder toegevoegde blesuretijd, na negentig minuten een historische Noordwijkse zege opleverde bij de aartsrivaal.

Jesper de  Vre’ kon, als Man of the Match met drie treffers, zijn vreugde na afloop niet op. “Niet normaal dit. Eigenlijk wilden we wel doorgaan naar zes of zeven nul. Maar dit is naturlijk ook fantastisch. Echt genieten dit”, aldus de speler die ooit op Nieuw Zuid acteerde.

Noordwijk ontvangt over een week opnieuw een oude bekende als promovendus GVVV uit Veenendaal naar De Duinwetering komt. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in