foto ter illustratie

Lisse – Het college van B & W heeft voorgesteld aan de gemeenteraad van Lisse om veld 2 en 3 van hockeyvereniging Hisalis te renoveren. Deze zijn onlangs afgekeurd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). De gemeenteraad zal deze maand het voorstel bespreken. Het college gaat ervan uit dat de renovatie zo’n 900.000 euro zal kosten.

De KNHB heeft gezegd dat de hockeyvelden niet veilig zijn vanwege te weinig demping en veerkracht. Dit betekent dat er meer kans is op blessures als mensen erop spelen. De gemeente moet nu de bovenste twee lagen van beide velden vervangen om ze veiliger te maken voor iedereen die hockey speelt.

Als het voorstel wordt aangenomen, zal veld 2 worden omgezet naar een waterveld en veld 3 naar een zandingestrooid veld. Bij goedkeuring zullen de velden worden gerenoveerd in mei en juni van dit jaar. De velden zijn nu nog goed genoeg om dit seizoen te spelen, maar moeten binnenkort worden opgeknapt. Als besloten wordt om de velden te renoveren, kunnen hockeyers volgend seizoen (2024-2025) weer spelen op goedgekeurde velden.

3 REACTIES

 1. Zal wel weer veel meer kosten dan 9 ton berekeningen van de overheid komen nooit uit. Eigenlijk zonde van het geld de velden liggen er meestentijds verlaten bij.(zou mooi stukje bollengrond kunnen worden)

  • Verlaten bij? Die velden worden werkelijk IEDERE dag bespeeld. Door de hockeyteams zelf, die er ’s avonds op trainen, maar ook door de (sport)BSO (naschoolse opvang van BLOS), die er iedere middag met kinderen op sport en speelt.

   Wel even opletten Aad. Want aan onzin in de reactiepanelen hebben we niets.

   En bovendien is de prijs voor een sportveld vrij gemakkelijk op te vragen bij leveranciers. Dat is wat anders dan een bouwproject van enkele jaren, waar veel meer onzekerheidsmarge in zit. Dus je aanname over meerkosten, omdat de overheid nu eenmaal altijd teveel geld uitgeeft, geeft ook blijk van enige onredelijkheid van jouw kant. Jammer!

 2. Gemeente maak eerst jullie begroting in orde
  Als er geen geld is kan je het ook niet uitgeven
  Laat de vereniging zelf bronnen aanslaan om aan geld te komen
  Denk aan loterij crowdfunding donatie etc
  Maar gemeente hou de knip dicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in