Foto: Kim Visser

Noordwijk – Voor de kust van Noordwijk werden op woensdagochtend rond 11:10 uur twee kitesurfers in nood gered door de reddingboot Paul Johannes en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van KNRM reddingstation Noordwijk. De kitesurfers maakten deel uit van de lange afstandsrace “Hoek tot Helder,” een kitesurferace van 130 kilometer langs de kusten van Hoek van Holland naar Den Helder.

Een van de kitesurfers was tijdens de race volledig uitgeput geraakt. De andere kitesurfer kwam in aanraking met een andere deelnemer waardoor hij niet verder kon surfen. Dankzij de snelle actie van de KNRM werden beide surfers veilig aan land gebracht.

Na de reddingsoperatie beveiligde de reddingboot het wedstrijdveld voor Noordwijk, waar ook nog eens drie verloren kiteboards werden aangetroffen.

10 REACTIES

 1. Een mooie donatie vanuit de organisatie van deze afstandsrace zou op zijn plaats zijn en heeft misschien al plaatsgevonden?😁

 2. @Andere Jan,

  Het zou je verbazen hoe weinig mensen uiteindelijk echt doneren. Mensen kunnen ondankbaar zijn. Dit merken we ook bij de Reddingsbrigade (langs de kust), waar ze ook 100% vrijwillig werk leveren 24/7.

 3. Gaat de organisatie er van uit dat de deelnemers toch wel gered worden?
  Bij de flinke wind van woensdag heb je toch zeker security op het water?

 4. @Andere Jan, ik weet niet of je het weet, maar de hoek tot helder downwinder is een sponsor event, vorig hebben de deelnemende 500 kiters in totaal €650.000 opgehaald voor de Hartstichting.

  • De KNRM treedt vrijwillig op om levens te redden. De organisatie van dit event doet er goed aan om een schitterende donatie te doen. Als een kiter zijn leven waagt om deze tocht te voldoen mag dit nooit ten koste gaan van standby of alertheid bij de redding Maatschappij. Ik vind dat na een redding van een event als dit de kosten van de redding mogen worden doorbelast aan de organisatie.

 5. Ik ben al jaren lid van de KNRM en de reddingsbrigade, omdat ik een kitesurfer ben vind ik het heel normaal dat je deze organisaties steunt. De boten varen niet voor niets tenslotte en de bemanning werkt vrijwillig.
  Als je gaat skiën betaal je toch ook voor je skipas waar ook reddingsdiensten van betaald worden?

 6. 3 euro per maand stort ik.als elke zee kiter dat deed zouden de problemen opgelost zijn. Vakt bij je kiteset van 5k wel mee. Of sponser eerst hen voor de hartstichting.
  Wetend dat ze je helpen als ze er zijn is altijd fijn.
  Meestal helpen kiters elkaar.
  Maar wrf bij noordeijk al kapot zijn..dst is op een kwart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in