foto PB

Noordwijk – In de bibliotheek aan de Akkerwinde 1a in Noordwijk kunnen mensen op vrijdag 14 en 28 april, 12 en 26 mei en 9 en 23 juni een HPV- en/of coronavaccinatie halen. Deze tijdelijke vaccinatielocatie van Hecht GGD Hollands Midden is geopend van 14.00 tot 16.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

 HPV-vaccinatie is alléén in 2023 gratis voor jongvolwassenen uit de geboortejaren 1996 tot en met 2003 die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd tegen het humaan papillomavirus. Dit virus kan kanker aan de mond- en keelholte, anus, penis, vagina, schaamlippen en baarmoederhals veroorzaken. Voor een optimale bescherming zijn twee prikken nodig met een half jaar of langer ertussen. Wie de eerste prik vóór 1 juli haalt, kan in 2023 de tweede prik ook nog gratis krijgen. Na 2023 zijn de kosten voor HPV-vaccinatie voor deze groep voor eigen rekening.

Coronavaccinaties zijn beschikbaar vanaf de leeftijd van 12 jaar. Op de tijdelijke vaccinatielocatie in Noordwijk kun je prik(ken) uit de basisserie krijgen, als je nog niet eerder gevaccineerd bent tegen corona. Ook kun je er een corona herhaalprik halen. Dat kan als je de basisserie hebt afgerond en na 18 september 2022 nog geen herhaalprik hebt gehad.

1 REACTIE

  1. Corona vactinatie, die ga je toch nu niet meer halen.ik ben super blij dat ik niet gek heb laten maken dat je leven over is zonder !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in