Voorhout – Foreholte was voor aanvang van het duel bij HVV met nog vijf competitiewedstrijden voor de boeg, met 29 punten nog altijd niet in veilige haven. De voorsprong op SVC’08 en FC Oudewater die zich op een p/d plek bevinden, bedroeg voor aanvang van het duel bij HVV vijf punten. Een resultaat in Den Haag was dan ook dringend gewenst voor de ploeg van Mo Bougrine. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. HVV is nog altijd de naaste belager van koploper VUC en stelde dan ook alles in het werk om in het spoor de blijven van de lijstaanvoerder.

Dat leverde in Den Haag een eerste helft waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. In een gelijkwaardige wedstrijd toonde de thuisploeg zich aanvankelijk wat dwingender, maar dat nam niet weg dat Foreholte in het eerste bedrijf twee uitstekende mogelijkheden aan zich voorbij liet gaan om op voorsprong te komen. De 0-0 halverwege bood de gasten dan ook nog de mogelijkheid om met een goed resultaat uit de Hofstad te vertrekken.

Dat veranderde na 52 minuten in een lastige opgave toen Alex Berghouwt de 1-0 achter goalie Piet Meeuwissen schoof. De thuisploeg drukte hierna meteen door. Vier minuten later vond Connor Coward de verre hoek (2-0), zodat het er met nog een ruim half uur op de klok voor Foreholte wel heel somber begon uit te zien.

Dat werd met nog ruim een kwartier te gaan ook werkelijkheid. Binnen twee minuten verdubbelden de Kroonleeuwen hun voorsprong. Nadat eerst Coward Connor het net had gevonden, maakte Joppe Dekker met een fraaie uithaal het Haagse kwartet vol. Met de 4-0 op het scorebord was de strijd gestreden en zal Foreholte in de laatste vier duels aan de bak moeten om het seizoen als tweedeklasser af te kunnen sluiten.

Foreholte neemt het na een vrij weekend op Koningsdag op zaterdag 4 mei a.s. in eigen huis op tegen Kagia dat volop tegen rechtstreekse degradatie knokt. Om de problemen niet over zichzelf af te roepen is winst op de Lisserbroekers die dag een vereiste. Aftrap op De Elsgeest om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in