Foto: Orange Pictures.

Noordwijk/Noordwijkerhout/Sassenheim – De KNVB heeft vrijdag de competitie-indelingen van de tweede tot en met de vierde divisie bekendgemaakt. De indeling van de tweede divisie waar VV Noordwijk in uitkomt was al bekend, aangezien er maar één tweede divisie is. Voor de derde en vierde divisie waren de tegenstanders van de Bollenstreekse clubs nog onbekend door de introductie van het weekendvoetbal. Hierdoor spelen ploegen niet meer vast op zaterdag en zondag, waardoor de ‘zaterdagcompetitie’ en de ‘zondagcompetitie’ dus verdwijnen. De indelingen zijn nu gemaakt op basis van regio, met als doel dat teams niet meer ver hoeven te reizen.

Voor VVSB zijn de lange busritten nog niet verdwenen. Er komen twee derde divisies, die zijn ingedeeld op basis van de regio’s Noord en Zuid. De Noordwijkerhouters zitten net op de scheidingslijn en vallen volgend seizoen in de regio Noord. Hierdoor hoeven de paars-gelen niet meer naar het verre Limburg of Brabant, maar staan reizen naar Harkema in Friesland en Hoogeveen in Drenthe nog wel op de planning.

In de vierde divisie is het effect van weekendvoetbal beter te merken. Ter Leede en SJC komen elkaar volgend seizoen tegen, waardoor de Bollenstreekse voetballiefhebber er een nieuwe derby bij heeft. Beide ploegen hoeven niet meer richting Friesland of Limburg, want de tegenstanders komen enkel uit Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. In deze competitie staat ook de kraker Alphense Boys – ARC twee keer op het programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in