Hillegom – Demian Otten heeft sinds kort het graf van Willem de Rooij geadopteerd op het militair ereveld Grebbeberg. De militair is daar op 11 mei 1940 tijdens de slag om de Grebbeberg gesneuveld in strijd met de Duitsers. Over de militaire carrière van De Rooij is al de nodige informatie verzameld, maar over zijn privéleven is weinig informatie beschikbaar.

Er is inmiddels bekend dat De Rooij getrouwd was met Mw. E. de Rooij-Scheepmaker uit Noordwijkerhout. Na het huwelijk zijn zij beiden in Hillegom blijven wonen: samen op de Parallelweg en later is Mw De Rooij-Scheepmaker woonachtig geweest in de Lijsterbeslaan en in de Heemskerklaan. Het is onbekend of zij samen kinderen hebben gekregen en of er dus nog levende nazaten zijn.

Otten hoopt dat hij het verhaal van De Rooij kan vertellen en herdenken. Alle informatie omtrent de oud-militair Willem de Rooij is daarom welkom.

Contact opnemen kan via het account van Demian Otten op Facebook.

1 REACTIE

  1. Hallo Kim,

    Wat fijn dat je mijn bericht van Facebook deelt via jullie medium!
    Inmiddels heb ik al gesproken met bekenden van Willem van Rooij en kan ik de volgende stappen in mijn zoektocht op gaan zetten.

    Hartelijke groet,
    Demian Otten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in