Noordwijk – De Commissie Ruimte buigt zich donderdag 11 mei over de herontwikkeling aan de Viaductweg in Noordwijkerhout voor onderwijs en woningbouw. Het gaat om de plek waar vroeger de Ireneschool stond.

Sophia Scholen wil voor een permanente uitbreiding van De Prinsenhof een dependance voor 150 leerlingen bouwen aan de Viaductweg. Hiervoor moet een definitief ontwerp worden uitgewerkt. Het plan is een bijna energieneutraal gebouw neer te zetten. Om het schoolplan uit te werken vraagt Sophia Scholen een voorbereidingskrediet van € 150.000,-.

In de herontwikkeling van de Viaductweg moeten ‘wonen’, ‘ruimte om naar school te gaan’, ‘groen’, ‘klimaatadaptie’ en ‘duurzaamheid’ op elkaar afgestemd worden.

 

3 REACTIES

  1. Toen ouderen met elkaar een zorg flat wilde bouwen is het zo tegen gewerkt dat ze er maar van afgezien hebben . Nu komt er weer een school die kapitalen gaat kosten en dat kan allemaal of dat er niet genoeg scholen zijn .

  2. Het zou dan mooi zijn als ouders (verplicht) hun kinderen lopend of fietsend naar school brengen en ophalen, i.p.v. met de auto, anders wordt het op bepaalde tijden een drukte en overlast van jewelste, om nog maar niet te spreken van de kans op ongelukken. Het is en blijft daar een zeer beperkte ruimte.

  3. Hoe halen ze het in het hoofd om daar weer een school neer te zetten ten tijden van de vorige school was het al een levensgevaarlijke situatie met het verkeer ter plaatse nu is het eens zo druk dit is vragen om ongelukken hier hoef je geen onderzoek naar te doen wat 150000 duizend euro kost dat is geld weggooien
    Bouw er bejaarden appartementen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in