foto Bo

Noordwijk – De aankomende afsluiting van de Achterweg in Noordwijk voor één tot anderhalf jaar is nog geen gesneden koek, vooral niet voor de bewoners van de Achterweg. De weg gaat dicht omdat de gemeente niet wil dat het bouwverkeer naar Offem Zuid tussen de andere weggebruikers rijdt.

De bewoners van de Achterweg stuurden op 16 augustus een brief naar de gemeente waarin ze bezwaar maakten tegen de afsluiting. In de brief stond dat de inwoners informeel hadden gehoord dat de weg dicht ging. Vervolgens vroegen ze een gesprek aan, waarin duidelijk werd dat de weg enkele jaren dicht ging. De bewoners zeggen argumenten aangedragen te hebben om de weg niet af te sluiten. Daarnaast zouden ze met suggesties voor andere varianten zijn gekomen. Volgens hen is de gemeente hier niet in mee gegaan.

De gemeente Noordwijk laat in een reactie weten dat de weg voor één tot anderhalf jaar dicht gaat. De gemeente vertelt dat de bewoners mee hebben gedacht over een alternatieve route, maar beaamt ook dat de gekozen uitkomst niet de favoriet van de inwoners was. De gekozen alternatieve route bevat de oversteekplaats tussen de Menakkerweg en de Herenweg.

De inwoners ervaarden de oversteek zelfs als ‘spannend en niet veilig’ volgens de gemeente. Als compensatie zegt de gemeente dat ze de oversteekplaats beter gaan maken voor fietsers en voetgangers. De gemeente is nog bezig met het uitwerken van deze verbetering.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in