Bron: De Groene Uitdaging

Hillegom – Inwoners van de Oranjebuurt in Hillegom slaan de handen ineen om gezamenlijk hun woningen te verduurzamen. Onder leiding van Buurkracht, niet te verwarren met BuurtKracht, worden buurtteams geassisteerd bij dit duurzaamheidsinitiatief. Samen met inwoners onderzoeken zij wat er aan de huizen verduurzaamd kan worden.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste woningen toe zijn aan het vervangen van glas. Het kernteam zal offertes aanvragen bij verschillende aanbieders om zo de beste deal voor isolatieglas te verkrijgen. Als blijkt dat buurtbewoners ook interesse hebben in verdere verduurzamingsmaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, zal het kernteam deze opties ook collectief onderzoeken en aanschaffen.

Voor alle bewoners van de Oranjebuurt is er op 4 oktober om 19:30 een bijeenkomst bij Cultuur Beleving Hillegom. De bijeenkomst is voor buurtbewoners die interesse hebben in of vragen over verduurzaming. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook het actieplan gepresenteerd voor de verduurzamingsactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in