Noordwijk – Op het strand in Noordwijk is het dan weer zo ver. De tijdelijke strandtenten mogen sinds donderdag opbouwen. Zo zijn beachclubs Witsand en B.E.A.C.H. druk bezig met de opbouw om zo snel mogelijk weer open te kunnen.

“Of het nou sneeuwt, regent of waait, we gaan gewoon door”, vertelt een van de bouwlieden die op het strand bezig is. Bij Witsand schiet het al aardig op, daar ligt de vloer en een gedeelte van de keuken er al. ”We zijn met tien man bezig dus het is flink aanpoten want het moet binnen twee weken klaar zijn”, zegt een van de klusjesmannen.

Strandclub B.E.A.C.H. doet het wat rustiger aan. Zij richten zich voornamelijk op dat alle containers op het strand staan zodat zij maandag kunnen opbouwen. ”Wij verwachten zo’n 5 weken te doen over de opbouw”, vertelt eigenaar Eelco Dijk.

Dijk geeft aan dat het jaarlijks opbouwen van zijn strandclub tonnen met geld kost en dat dit niet meer realistisch is deze tijd. Dit vanwege de duurzaamheid maar ook omdat de kosten voor horeca eigenaren zijn gestegen. Dijk is in gesprek met het Hoogheemraadschap en de gemeente in de hoop dat hij in de toekomst het gehele jaar mag blijven staan.

Beluister hieronder de interviews met de bouwlieden en Eelco Dijk.

42 REACTIES

  1. Daar zijn ze weer, we waren ze bijna vergeten. Gelukkig laten ze na een lange winterslaap weer eens wat van zich horen. Ze zijn nog niet begonnen en ze doen waar ze goed in zijn: klagen.
    Verkoop je tijdelijke strandpaviljoen en huur iets aan de KWB, genoeg aanbod om er een succes van te maken, lekker duurzaam en kan je echt gaan ondernemen.

    • Weer iemand die geen enkel begrip heeft voor de middenstand waarom zijn er in de horeca zoveel faillissementen.
      Maar deze meneer zal wel bij de groep ambtenaren horen die denken eerst aan zichzelf en hebben geen begrip voor problemen van anderen.

  2. Daar is de Jaarlijkse Klaagzang van BEACH weer, T enige wat ze willen is jaarrond vergunning, dus zeuren zeuren zeuren. 🤮

  3. Ja ja daar zijn ze weer: De haters. Wie is hier de klager I.K. Meer? De tent verkopen en wat huren op een gesloopte boulevard heeft niks met duurzaamheid te maken. De strandtent laten staan waardoor verduurzamen óók nog mogelijk wordt is veel duurzamer.

  4. Ze klagen elk jaar maar ze zeggen niet wat ze na een seizoen verdiend hebben,een ander mens moet er het hele jaar voor werken, klagers hebben geen nood.

  5. Zo,het zeik seizoen staat ook weer voor de deur.gooi het lekker op duurzaam ondernemen,kunnen ze het hele jaar door veel te veel geld vragen.

  6. De naam ‘tijdelijk’ zegt wat het is. Het zijn aanvullende paviljoens naast de jaarrond paviljoens die beperkt zijn toegestaan. Dat de tijdelijke inmiddels groter zijn dan de permanente en enorme duinen moeten opwerpen om te kunnen staan ipv op palen zoals de permanente, is hun keuze. Dat kost idd veel geld. Maar de tijdelijke waren van oudsher aanvullend aan de permanente en veel kleiner dan de huidige.

    • Goede inhoudelijke reactie. Totdat je bedenkt dat “van oudsher” er geen permanente paviljoens stonden, zodat de natuur in de winter z’n gang kon gaan en voor aanwas van de achtergelegen duinen kon zorgen..Ook zijn de permanente paviljoens maximaal qua afmetingen, waardoor het onmogelijk is dat andere paviljoens groter zijn.

    • Na 2013 mochten alle strandpaviljoens permanent worden en naar 600m2 gebouw uitbreiden op een exploitatievlak van 1.000m2. De helft van de exploitanten heeft van de mogelijkheid om permanent te gaan, gebruik gemaakt. De overige exploitanten wilden of konden dat op dat moment niet. Later heeft de gemeenteraad het aantal bestaande permanente paviljoens gefixeerd. In ruimtelijk opzicht zit er echter geen verschil tussen een permanent en tijdelijk paviljoen. Tijdelijke paviljoens staan er op jaarbasis alleen drie maanden korter. Een tijdelijk paviljoen is qua constructie logischerwijs wel eenvoudiger vanwege de demontage buiten het strandseizoen. Het omzetten van tijdelijk naar permanent lijkt dus een redelijk verzoek maar dan moet er wel worden voldaan aan strengere constructie eisen van Rijnland oa een vaste fundering met heipalen…

      • 2008 na de dijk in duin zijn er enkele ontstaan nota elke dag een strand dag er zijn ook twee tenten met vergunning jaar rond die er geen gebruik van maakte
        stop op ontwikkeling huisjes enz,zal het einde of krimp wezen in ons systeem moet alles groeien,alles vastzetten met nota 2000 etc is fnuikend.

  7. Thomas,er draait in de scene waar jij verkeerd veel om historische dossier kennis de strandnota,s sinds het millenium die niet praten over aanvulsel maar over groter en kwaliteits verbetering en hogere leges.
    Contuniteit en gelijke kansen in een veranderend strandbezoek.
    Iedere dag een strand dag heette een rapport,ieder mocht op palen jaar rond maar door interventie burgers milieuclubs en rijnland is de ontwikkeling gestagneerd.
    Bewoners willen op een badplaats wonen maar geen badplaats wezen.
    Van sociaal betaalbaar familiestrand tot onbetaal commercieel strand is een doodlopende weg,maar gemeentes willen meer geld.
    Een selecte groep snelle youngsters is de enige doelgroep die de tenten bezetten.
    Een hype die Bloemendaal ontvluchten.
    Voor de gemiddelde na betalen parking en toeristen belasting is de koelbox de weg.
    Op onbetekende wijze zal dit item onderdeel strand ook verdwijnen er mag geen groei meer plaats vinden het strandleven zal weer authenthiek worden.
    Ook het Verplaatsen paviljoen richting zee wat al langs de kust gebeurd zal een inkrimping geven.
    Zolang de gemeente zich gedraagt als commercieele speler en ondernemer is het toerisme in vrije val,lees trouw blad van vandaag het zegt genoeg.
    Door externe factoren is het publiek veranderd in meer wensen en verwachtingen eisen des tijds,tenten staan er overal te koop langs de kust,reguleren maakte veel onmogelijk.
    Bestudeer mijn hele leven al toeristen stromen sinds pootje baden.
    Ter informatie,…

  8. Ik heb nooit begrepen dat er sommige strandtenten elk jaar weer afgebroken en naderhand weer opgebouwd moeten worden. Laat één keer een degelijke fundering leggen en zet daar een zaak op die kan blijven staan. Zijn de eigenaren ook niet meer alleen afhankelijk van het seizoen, maar kunnen het hele jaar door open blijven.
    Hoe simpel kan het zijn!

  9. Als het teduur is om op tebouwen dan ruim je die zooi toch lekker op . Maar dan moet je wel het hele jaar een baan gaan zoeken . Klagers geen noot wat zou het lekker rustig worden geen pokke herrie van die muiziek . 👎

  10. Als je niet had opgebouwd, dan had je dus de volgens jou uitgegeven “tonnen geld” in je zak gehouden.
    Dan moet je wel heel veel geld per seizoen verdienen om toch op te bouwen en dan heb ik geen medelijden met je.

  11. Gelul. Dijk overdrijft schromelijk met ” het opbouwen kost tonnen geld”. Kosten zitten ruim onder een halve ton. Laat eens een openbare kosten post zien op deze site. Is dit weer een truc om belachelijk dure prijzen voor eten en drinken te vragen?

    • Laat u anders eens zien hoe die halve ton van u tot stand komt? Bij elk jaar opbouwen hoort ook afbreken, opslaan en gederfde inkomsten gedurende de sluiting. En wat te denken van het jaarlijks opnieuw werven en inwerken van personeel?

      • Gederfde inkomsten hebben ze in de winter niet want toen ze aan zo’n strandtent begonnen wisten ze dat ze er maar voor een half jaar mogen staan dus alle andere kosten die ze in het jaar maken zullen gebaseerd zijn op die inkomsten.

      • Gederfde inkomsten tijdens de sluiting? Een strandtent is 6 maanden open. Wat let de strandtentexploitant om de andere 6 maanden een baan te nemen? Als ie dat niet doet, zou ie dan in die 6 maanden genoeg verdiend kunnen hebben?

  12. Gewoon lekker ouderwets met de koelbox naar het strand toastje stokbroodje wat lekkers er op flesje wijn biertje en wat frisdrank voor ieder wat wils . per persoon wat zal het zijn 9 a10 euro.en wij een gezellige dag met z’n alle bij elkaar.terug naar die goede oude tijd. en de strandtent eigenaren kunnen die tonnen in hun zak steken.dus allemaal gelukkig

    • Haha helemaal mee eens.. ! Koop al jaren niks meer bij die gelegenheden. Absurde prijzen
      . Ouderwets zelf lekkere dingen meenemen, eigen windscherm, stoeltje mee. Heerlijk!

  13. Hier op Scheveningen ook een lobby om de paviljoens jaarrond te laten staan. Een opstap om niet alleen ’s zomers maar ook de rest van het jaar open te kunnen zijn. Van toeristen en drukke dagen geen last maar de feesten en life muziek zorgen voor veel geluidsoverlast. Straks ook in de winter? Ik moet er niet aan denken.

  14. Dit heet lobbyen. Waarschijnlijk wegen de kosten ruim op tegen het geld wat ’s zomers binnen wordt geharkt. Om het op duurzaamheid te gooien is een beetje vreemd, als je het hebt over het (tijdelijk) bebouwen van een kwetsbaar natuurgebied

  15. Ze klagen de hele zomer door te koud te nat te veel wind noem het maar op .en dan moeten ze iets opbouwen kost het ook weer geld .als jij dat niet wil moet jij postbode worden en hoef niet niet te klagen

    • Het is allemaal te duur geworden horeca dat is zo,de reden is de druk van regelgeving en lasten van inkoop en gemeente met overhead kosten.
      Het aantal bedrijven in de horeca neemt sterk af en de toekomstige explotatie,s zullen en gaan anders moeten wil men de nieuwe gedigitaliseerde tijd doorstaan.
      Goedkoper avond of Dagje uit zal het niet worden.
      Denk dat daar de vele antipathie die je hier leest zich afspeelt.
      Probeer het zelf eens zou ik denken.
      De badmannen en exploitainten hebben in het verleden Noordwijk/zee groot gemaakt mede met de andere horeca disciplines maar dat de gemeentes het zien als melkkoe is een ander verhaal.
      Over het verdriet en pijn als de oude garde dit leest,ik,spreek ze weleens zullen we het niet hebben te afstandelijk en ongenuanceerd ,sommigen zie je dat ze het goed motiveren en bij de inner circle behoren.
      Over de cultuur en determinatie de occupathie en predistinatie van het sociale milieu zullen we ook hier niet te complex maken maar het bestaat de eerste levens jaren en milieu zijn veelal bepalend de latere beroeps keuze,maar je ziet steeds meer dat technisch opgeleide angst hebben van oude beroeps culturen kermis,boeren vissers en horeca of zzp ers,de vrijheid van spreken waar of niet feitelijk hoort bij sommigen beroepen denk aan de grote van de gevangen vis de armen worden weider,neemt niet weg dat vele aanmodderen en moeilijk een sluitende begroting krijgen ook gezinnen.
      wielrennen gaat beginnen veel plezier.
      dank aan sartre,foucault en dirk de wachter,..

  16. Na alles te hebben gelezen hierboven zeg ik als je niet kunt leven van je onderneming moet je er mee stoppen en een baas gaan zoeken. Plus tijdelijke vergunning is tijdelijk.

  17. Er zijn mensen die veelharder moeten werken voor minder als je niet rond kan komen gauw stoppen en een baas zoeken . En nog wat wat doen jullie in de winter .

  18. Ik , en meer nieuwsgierigen, wacht nog steeds op een overzicht van de strandtentexploitant waarin hij verantwoordt dat het opbouwen van een strandtent tonnen aan geld kost! Komt natuurlijk niet meer. Conclusie: Zieligdoenerij van de strandtentexploitant en indekken voor de belachelijk hoge prijzen,het lijkt op oplichting, voor eten en drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in