Sassenheim – De wolkbreuk boven Park Rusthoff hield de bezoekers van de jaarlijkse parkdienst niet tegen. Rijen dik zaten de mensen onder hun paraplu om de muziek en de voorgangers te kunnen beluisteren. Alle geloven en overtuigingen kwamen deze ochtend bij elkaar tijdens de negentiende editie van de viering, waarbij de saamhorigheid en verbondenheid centraal stonden. Met de dienst werden de feestweek van Sassenheim en het kerkelijk jaar feestelijk geopend.

In de stromende regen opende het koor ‘Voice of Joy’ uit Rijnsburg de dienst met het nummer ‘De dag dat alles beter is’. Daarna volgden afwisselend de liederen en de voordracht van ds. Paul den Hertog en pastor Hans van Wijk. Dit jaar stond de dienst in het teken van verbondenheid; het thema was ‘Samen met en samen voor elkaar’. Om het thema extra luister bij te zetten, werd het verhaal van de twee broden en vijf vissen (Johannes 6: 5-14) verteld. Middels een rollenspel met de verschillende personages werd het verhaal uitgelegd en uitgebeeld met voorbeelden uit de huidige maatschappij. Zo grepen Den Hertig en Van Wijk terug naar de vluchtelingencrisis en naar de recente natuurrampen in Libië en Marokko. Speciale aandacht ging dit jaar uit naar de oorlog in Oekraïne. Naast de woorden van de voorgangers, waren ook nagenoeg alle liederen in de liturgie vertaald in het Oekraïens.

De voorgangers hopen dat de mensen de weg naar elkaar vinden, dat mensen elkaar inspireren en met elkaar delen, want van delen krijg je meer. De dienst werd afgesloten met muziek, waarbij kinderen hun speelgoed konden doneren voor Oekraïne. Dit zal door vluchtelingenwerk worden uitgedeeld aan vluchtelingen. Tegelijkertijd liepen vrijwilligers rond voor de collecte; de opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk, specifiek naar ontspanningsactiviteiten met kinderen van vluchtelingen, zoals een dagje dierentuin.

De organisatie was dit jaar in handen van de Oranjevereniging, Park Rusthoff is bewust gekozen door de organisatie, die dit jaar in handen is van de Oranjevereniging Sassenheim, Evenementencommissie Park Rusthoff en de Parochie Sint Maarten. Rusthoff is bewust gekozen, omdat het park letterlijk geen drempels heeft. Daarom ervaren de bezoekers de kerkdienst als ‘laagdrempelig’ en is het voor iedereen toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in