De leerlingen en docenten van het Teylingen College Leeuwenhorst met de beker (foto: instagram @leeuwenhorst.college).

Bo blikt in de laatste week van 2023 terug op het afgelopen jaar.

Olivia (10) uit Noordwijk speelt in ‘Les Misérables’ de musical

Noordwijk – Olivia Ipek van der Tweel uit Noordwijk krijgt de rol als jonge Eponine in de Nederlandse opvoering van Les Misérables. Voor Olivia is het zeker niet de eerste keer dat ze voor een groot publiek optreedt. Zo heeft ze meegedaan aan het elfde seizoen van The Voice Kids, Ministars op SBS6 en heeft ze de rol als kleine Fiona gespeeld in Shrek The Musical.

Olivia uit Noordwijk.

 

Centrum Noordwijkerhout wordt autovrij 

Noordwijkerhout – Wethouder Roberto ter Hark maakt bekend dat het centrum van Noordwijkerhout in de zomer van 2023 toch autoloos wordt. Dit naar aanleiding van de inbreng van ondernemersvereniging NOV-voorzitter Pieter van der Geest, die witheet verscheen bij een commissievergadering. De gemeente beloofde volgens hem het centrum van Noordwijkerhout voor het begin van het zomerseizoen overdag autoloos te maken, maar liet toch in een brief weten dit niet te doen. Op deze uitspraak komt Ter Hark dus terug. In november wordt uiteindelijk bekend dat het centrum van Noordwijkerhout geheel voetgangersgebied wordt. 

 

Zes koeien ontsnapt uit Voorhouts weiland 

Voorhout – Zes koeien ontsnappen in Voorhout. De koeien ontsnappen uit een weiland langs de Leidsevaart. Een gemeentewerker spot de koeien aan de andere zijde van het weiland en ziet dat één van de dieren richting de N444 wil lopen. De koe wordt geblokkeerd door een gemeentewagen, waarna de politie en provincie ook ter plaatse komen. Uiteindelijk worden de koeien weer veilig naar het weiland gebracht. De dieren konden ontsnappen door onder het afzetdraad door te lopen.

 

Leerlingen Leeuwenhorst winnen RC Cup 23

Noordwijkerhout – De Honours Class van het Teylingen College Leeuwenhorst wint de RC Cup 2023, een wedstrijd tussen zeventien verschillende scholen met bestuurbare auto’s. De leerlingen van de school uit Noordwijkerhout zijn in de wedstrijd tussen radiografisch bestuurbare modelauto’s op het gebied van PR, design, racen en innovatie het beste. De leerlingen moesten zelf de inkomsten werven voor de aanschaf van kleding, reserveonderdelen en verf. 

 

Ter Leede degradeert naar de Vierde Divisie, VVSB promoveert net niet

Sassenheim – Ter Leede degradeert na drie jaar in de Derde Divisie gespeeld te hebben weer naar de Vierde Divisie. De Sassenheimers winnen de laatste wedstrijd van het seizoen nog wel, maar degradatie blijkt onvermijdelijk. Met 33 punten uit 34 wedstrijden degradeert de ploeg van Niek Oosterlee direct op doelsaldo. De rood-gelen worden zeventiende. VVSB kent een beter seizoen: de Noordwijkerhouters plaatsen zich voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. De ploeg van Wilfred van Leeuwen sneuvelt uiteindelijk in de tweede ronde tegen SteDoCo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in